\"Ens diuen que parlem Lapao i això ens genera problemes d'identitat\"

Magda Godia, alcaldessa de Mequinensa, carrega contra el Govern d'Aragó en l'acte d'agermanament amb en Arbúcies

Redacció
07 d'octubre del 2013
Alcentre de la imatge l'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga, i l'alcaldessa de Mequinensa, Magda Godia
Alcentre de la imatge l'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga, i l'alcaldessa de Mequinensa, Magda Godia | DBM
Alcentre de la imatge l'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga, i l'alcaldessa de Mequinensa, Magda Godia Foto: DBM

Els ajuntaments d’Arbúcies i Mequinensa han signat un acord d’agermanament que acostarà el poble del peu del Montseny amb el de la Franja de Ponent. L’acord estableix la voluntat de portar a terme una col·laboració estable que permeti intercanviar experiències en l’àmbit cultural, esportiu i social. També mostra la voluntat de desenvolupar programes d’intercanvi entre entitats de les dues poblacions de manera periòdica, i la decisió d’esdevenir viles agermanades, "amb l’objectiu de construïr, des de la diversitat, un futur de progrés i llibertat pels nostres convilatans", es diu a l’acord que han signat els alcaldes d’Arbúcies, Pere Garriga, i de Mequinensa, Magda Godia.

Arbúcies té ja agermanements amb Salses, a Catalunya Nord, Vilafranca de Bonany, a les Illes, i Torreblanca, al Païs Valencià. "Feia falta incorporar un poble de la Franja de Ponent. I Mequinensa, per la seva lluita en defensa de la seva identitat i de la llengua catalana, ens va semblar el més indicat. Volem establir llaços en tots els camps i donar suport a les iniciatives que ja esteu portant a terme".

La delegació de Mequinensa va estar formada per l’alcaldessa, Magda Godia, el tinent d’alcalde, Antoni Llop, i la regidora de cultura, Gemma Nadal. "Som un poble de frontera de parla catalana. Ara ens diuen que parlem Lapao i això ens genera problemes d’identitat. Jo parlo català de Mequinensa". En aquest sentit, Magda Godia diu que se senten relegats i "defensem la nostra llegua amb arguments científics i culturals", però el Govern d’Aragó no en vol saber res, etziba l'alcaldessa de Mequinensa. Assenyala també que són conscients del que són, del que volen i del que senten i np volen donar cap pas enrera.

A l’acte hi varen assistir també representants de moltes entitats arbucienques, que varen mostrar la seva satisfacció per l’agermanament i varen iniciar els contactes per tal d’intercanviar visites i activitats. L’acord d’agermanament es va prendre per unanimitat de totes les forces polítiques d’Arbúcies.
Arxivat a