Palau aprova l'últim tràmit per desclassificar Moixerigues

L'alcalde de Santa Maria de Palautordera diu que s'ha fet una bona feina perquè havia generat molta inquietud entre els veïns i no responia a les necessitats actuals de la gent del barri

Redacció
27 de setembre del 2013
Ple de santa Maria de Palautordera
Ple de santa Maria de Palautordera | Jordi Purtí
Ple de santa Maria de Palautordera Foto: Jordi Purtí

El ple de l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera, amb els vots a favor dels Grups municipals de l'equip de govern (CiU, PP i GdP-ERC) i la CUP i l'abstenció del PSC ha aprovat provisionalment la modificació del PLa d'Ordenació urbanística municipal per a desclassificar l'àmbit de sòl urbanitzable no delimitat de Moixerigues quem en el seu dia van redactar els arquitectes Lluís Lliboutry i Joan Oliva amb la incorporació de les determinacions assenyalades en els informes del Ministerio de Fomento, ADIF i l'institut Geològic de Catalunya. L'expedient de l'acord de ple s'ha tramés a la Comissió Territorial d'Urbanisme de Barcelona per tal de resoldre la seva aprovació definitiva.

Aquesta modificació del POUM ja tenia dos antecedents com l'acord plenari del 3 d'abril de 2012, pel qual es va iniciar l'expedient per a desclassificar l'àmbit de sòl urbanitzable no delimitat de Moixerigues i el 30 de maig d'enguiany es va aprovar inicialment la seva modificació. L'acord de ple d'ahir al vespre era l'últim tràmit que l'ajuntament havia de portar a terme abans de l'aprovació definitiva que està en mans de la comissió d'urbanisme.

L'alcalde de Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena, ha manifestat que la desclassificació  de l'àmbit de sòl urbanitzable no delimitat de Moixerigues és una bona feina perquè "havia generat molta inquietud entre els veïns i no responia a les necessitats actuals de la gent del barri".

Amb la desclassificació també s'esvairan tots els recels que havia generat la possible carretera que havia de travessar el barri fins al Temple. Des de la CUP asseguren que estan satisfets per haver-se aconseguit eliminar del POUM el creixement de Moixerigues.

L'alcalde Palau també va confirmar que qualsevol pla pot reobrir-se passats 5 anys de l'aprovació per la Comissió d'Urbanisme, però va afirmar que no existeix cap acord escrit.