Tot a punt per la Fira de Sant Miquel i el Gastroart d’Hostalric

El 27, 28, 29 i 30 de setembre la vila d’Hostalric celebra la XXIII Fira de Sant Miquel i la V edició de Gastroart | L’Ajuntament instal·larà una urna durant els dies de la Fira de Sant Miquel on els veïns i veïnes podran votar les propostes que s’han inclòs als pressupostos participatius.

Redacció
24 de setembre del 2013
Fira sant miquel a Hostalric
Fira sant miquel a Hostalric | LSC
Gastroart Foto: LSC

Amb l’objectiu d’unir artesania, tradició, cultura i gastronomia l’Ajuntament d’Hostalric complementa la fira de Sant Miquel amb Gastroart, un certamen estretament lligat al Centre Gastronòmic d’Hostalric Domus Sent Soví, que és el primer centre que hi ha a Catalunya dedicat a la promoció, la innovació, l’experimentació i en el coneixement del patrimoni històric català a través dels seus millors productes. Aquest centre i el Gastroart donen protagonisme a la tradició gastronòmica de la vila, als productes de la seva horta i a les elaboracions artesanals que es fan en el diferents establiments la població i també de la comarca de la Selva i d’arreu de Catalunya. Gastroart serà un magnífic aparador que ressaltarà el prestigi i l’excel·lència dels productes gastronòmics catalans.

Gastroart

Les activitats que s’han preparat pel Gastroart estan pensades per la participació de gent de totes les edats. Tastets, informació, exposició, tallers monogràfics especialitzats i una original representació teatral són la base d’aquesta cinquena edició. L’escenari d’aquestes activitats serà la Domus Sent Soví. Així, el divendres 27 de setembre tindrà lloc un taller d’elaboració de pa artesanal. L’endemà, els canalons protagonistes d’un dels tallers. Els participants podran aprofundir en les receptes més antigues d’elaboració d’aquest plat i també descobriran les noves tendències gastronòmiques que s’estan aplicant i que continuen la tradició. Dissabte també es faran el “Tasta Domus” que consistirà en un tast de productes de la Selva. Els nois i noies de 4 a 12 anys podran participar al taller “Timbal de fruita de tardor”.

El diumenge 29 de setembre es podrà aprofundir en el món de la xocolata amb el taller d’elaboració de bombons i xocolates “3 continents, 3 cacaus, 3 xocolates”. Aquest taller donarà pas a cuiners i cuineres no professionals d’Hostalric que elaboraran diversos plats a les cuines de la Domus Sent Soví per després oferir tastets als visitants. Dissabte i diumenge, els més menuts podran participar en uns tallers de piruletes de xocolata que es faran a la plaça dels Bous.

La companyia de teatre Sommelier, farà un maridatge de teatre, música i vi. Això serà el dissabte 28 de setembre. L’escenari de l’obra “Un tast reial” serà la Domus Sent Soví. A l’escenari hi haurà actors, sommeliers i cuiners que oferiran una representació per riure, pensar i tastar vins.
 
Fira de Sant Miquel

Les activitats de la Fira de Sant Miquel començaran el divendres 27 de setembre i s’allargaran fins el dilluns 30 de setembre. La Fira de Sant Miquel és un punt àlgid de la vida social, cultural i lúdica d'Hostalric per (re)viure les tradicions. Les activitats es concentraran al nucli històric i en equipaments com el Centre Cultural Serafí Pitarra, el castell, el claustre de l’Ajuntament, el pavelló poliesportiu cobert o el parc Güell - Ateneu. Les entitats de la vila tenen un paper molt important en aquesta fira organitzant diverses activitats que acaben de completar el programa dissenyat des de l’Ajuntament.

A més a més, per tal de promocionar el patrimoni històric i arquitectònic d’Hostalric durant aquests dies es faran visites guiades al castell/fortalesa, s’obriran les portes d’accés a les muralles i la torre dels Frares es podrà visitar gratuïtament.
Entre les activitats que s’hi podran trobar hi ha la presentació del segon DVD “Hostalric, l’evolució d’un poble”, teatre, parades d’alimentació i artesania, concerts, botifarrada popular, partides simultànies d’escacs, una trobada de col·leccionistes de plaques de cava, un mercat d’antiguitats, brocanters i el trasto vell, exposició de maquinària i vehicles dels ADF d’Hostalric, cercavila de les Majorettes d’Hostalric, un grup que està format només per homes, sardanes, la trobada de puntaires d’arreu de Catalunya o la primera edició del Canicross, entre d’altres.

Fira sant miquel a Hostalric Foto: LSC