La Polca del ball de Gitanes de Palau llargament aplaudida al Mercèdansa

La Colla de Gitanes va ballar dissabte a la plaça Sant Jaume,convidada a participar de la festes de la Mercè 2013

Redacció
23 de setembre del 2013
Els integrants de la Colla del Ball de Gitanes de santa Maria de Palautordera a Barcelona
Els integrants de la Colla del Ball de Gitanes de santa Maria de Palautordera a Barcelona | Cancell del Montseny
Els integrants de la Colla del Ball de Gitanes de Santa Maria de Palautordera a Barcelona Foto: Cancell del Montseny

La plaça de Sant Jaume de Barcelona, plena a vessar, va poder gaudir el passat dissabte 21 de setembre, matí i tarda, del Ball de Gitanes de Santa Maria de Palautordera en el marc del MercèDansa de la Festa Major de la Mercè 2013 de la ciutat comtal.
 
El MercèDansa d’enguany commemorava el seu 20è aniversari i ho va celebrar amb tot de danses que es ballen amb diferents estris. Es va veure ballar el ball de faixes de Sant Martí de Tous; el ball de garlandes de Sant Esteve Sesrovires; el ball de rentadores de Riu de Cerdanya; el ball de pastorets de Sitges; el ball de panderos de Premià de Mar; el ball de gitanes de Santa Maria de Palautordera i el ball dels Cavallets Cotoners de Barcelona. La festa va acabar a la mateixa plaça, amb el Galop de la Mercè.
 
La Colla de Gitanes, al matí i juntament amb els altres grups, varen participar d’una activitat que consistia en ensenyar al públic assistent algun dels balls que s’havien ballat a l’escenari; concretament es va ensenyar la Polca, que va ser llargament aplaudida pels assistents.

A la tarda, i amb la presència de l’alcalde de Palau, Jordi Xena, varen ser rebuts pels organitzadors del MercèDansa i convidats a visitar la Casa dels Entremesos, Centre de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Ciutat Vella; l’exposició Cavallets Endavant! i a signar al Llibre d’Honor de l’Esbart Català de Dansaires. Va ser el moment de fer lliurament a l’Esbart, de l’escut d’or de Santa Maria de Palautordera.