Un institut de Toulouse estudia \"la Tristeza del Samurái\" de Víctor del Árbol

Els alumnes desgranen els personatges, la qüestió del bé i del mal, l'heroïsme, l'espai i el temps, la mort, representacions i presència dels cossos i l'animació de l'obra de l'escriptor palauenc

Redacció
23 de setembre del 2013
Víctor del Árbol
Víctor del Árbol | Jordi Purtí
Víctor del Árbol Foto: Jordi Purtí

Els alumnes d'un institut de Toulouse estudien el llibre "La Tristeza del Samurái", de l'escriptor de Santa Maria de Palautordera, Víctor del Árbol. Aquests estudiants francesos desenvolupen l'estructura, la construcció dels personatges, la qüestió del bé i del mal, representacions de l'heroïsme, l'espai i els temps, la mort, representacions i presència dels cossos i l'animació. Tal com s'especifica en la introducció de l'estudi a la Tristeza del Samurái es planteja amb una gran riquesa els grans temes de la novel·la "com l'obertura d'una simfonia en la que els temes s'entrellacen".

En aquest sentit, Víctor del Àrbol, considera que, per primera vegada, s'ha fet el primer estudi convincent, rigorós i seriós del que implica el conjunt de la seva obra "incipient però ferma. Crec que és una aproximació teòrica que en el futur haurà de ser tinguda molt en compte". L'escriptor palauenc està convençut que a través d'aquest estudi s'explica "millor que jo mateix", el que pretén Víctor del Àrbol amb la seva obra.

La Tristeza del Samurái, novel·la publicada l'any 2011, ha estat traduïda a una desena d'idiomes i best seller a França on ha obtingut el reconeixement de la crítica i de nombrosos premis, entre els quals  Le Prix du polar Européen 2012 a la millor novel·la negra que atorga la publicació Le Point, en el festival de Novel·la Negra de Lyon. L'abril de 2013 li van concedir le Prix QuercyNoir i el juny de 2013 el Premi Tormo Negro.