L'Ajuntament de Sant Celoni i entitats socials estrenyen la col·laboració

Han signat convenis de col·laboració anual per valor de 67.000 euros amb Creu Roja, Càritas, Associació Neuròlogica i Catalunya contra el Càncer

Redacció
23 de setembre del 2013
Signatura convenis socials 2013 a Sant Celoni
Signatura convenis socials 2013 a Sant Celoni | Aj, Sant Celoni
Signatura convenis socials 2013 a Sant Celoni Foto: Aj, Sant Celoni

L’Associació Neurològica Amics Baix Montseny, Càritas Sant Celoni, Creu Roja i  la Junta local de Catalunya contra el Càncer han renovat els convenis anuals de col·laboració amb l'Ajuntament, per un valor global de 67.000 euros. Aquests convenis tenen la finalitat de donar suport la rellevant tasca comunitària que desenvolupen aquestes entitats en els seus respectius àmbits d’actuació. L'alcalde Joan Castaño va aprofitar l’acte de signatura per fer palès "el suport incondicional del municipi a les entitats socials que treballen per les persones" i va agrair el treball que fan dia a dia i "molt sovint, de forma silenciosa."

Per tal de fer un seguiment del desenvolupament dels acords entre l'Ajuntament i cadascuna de les entitats, cada conveni inclou la creació d'una comissió de seguiment entre diferents tècnics de l'Ajuntament i representants de les entitats que es trobaran de manera periòdica per anar-los revisant.

El conveni signat entre l'ajuntament i Creu Roja concreta una aportació municipal de 43.463 euros per realitzar diverses accions en els àmbits de serveis socials, aliments i salut. Amb Càritas s'ha acordat una aportació de 15.500 euros per fer front a les despeses de Càritas parroquial en relació al Banc d'Aliments que registra una intensa dinàmica donada la situació actual i juntament amb Creu Roja ha vist augmentada la dotació.

El conveni amb l'Associació Neurològica per un import de 7.000 euros contempla la realització d'activitats de suport a les persones amb malalties neurològiques i les seves famílies: tallers, xerrades de professionals i grups d'ajuda mútua a les famílies; transport de les persones associades a les activitats que organitza. Finalment. el conveni amb la Junta local de Catalunya Contra el Càncer recull una aportació de 1.000 euros per destinar a l'organització de campanyes de recollida de fons destinats a l'adquisició d'aparells per a l'Hospital de Sant Celoni i per a la investigació, i l'organització de xerrades informatives sobre el càncer i la salut.
Arxivat a