Denuncien que comandaments de la policia local de Sant Celoni fan el servei beguts

Els dos agents denunciants diuen que posen en perill la integritat física dels ciutadans, els seus companys i la imatge de la corporació. |L'alcalde de Sant Celoni assegura que obriran un expedient informatiu i es prendran les decisions polítiques que calguin

Redacció
19 de setembre del 2013
Comissaria de la Policia Local de Sant Celoni
Comissaria de la Policia Local de Sant Celoni | DBM
Comissaria de la Policia Local de Sant Celoni Foto: DBM

Dos agents de la policia local de Sant Celoni han denunciat que pateixen insults i amenaces de superiors jeràrquics perquè els van retreure que habitualment fan el servei beguts. Els dos policies han decidit fer pública aquesta situació després que dilluns passat el regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Capote, els convoqués a una reunió i els va demanar que la denúncia fos de caire intern i evitar fer-ho saber "a l'alcalde i a l'oposició", asseguren a BaixMontseny.info . A més, fan saber que els han ratllat el cotxe i que han posat el cas al jutjat de guàrdia. "Aquests superiors fa molts anys que beuen i el cap de la policia no ha fet mai res per evitar-ho, diuen en un escrit que s'ha filtrat a diversos departaments de l'Ajuntament, grups municipals de l'oposició amb representació municipal, partits sense representació i al qual ha tingut accés aquest diari.

En el relat de la seva denúncia diuen que és molt fort el que està passant ja que "aquests agents es passen les hores de servei a un bar que hi ha al davant de la policia i això se'n diu prevaricació".

"Hi ha personal que beu molt alcohol"

Expliquen que tres setmanes enrere els dos policies que han denunciat aquests fets,  per conducte reglamentari van demanar parlar amb el cap de la policia local com enllaços sindicals que són i que ho feien en nom de més companys "que es queixen d'un problema molt greu que es pateix a la comissaria des de fa molt temps". Segons ells tant el cap de la policia com el regidor i l'alcalde ja n'estaven assabentats. "Hi ha personal que beu molt alcohol i posen en perill la integritat física tant dels ciutadans, com dels companys. També de la imatge corporativa", diuen sense embuts. En el comunicat de denúncia també manifesten que "Es passen la major part del servei al bar, mentre els altres hem de fer tota la feina. Tres d''aquests agents són comandaments".

La denúncia encara va més enllà i diuen que el mateix dia de la reunió el comamdament van fer un grup de whatsapp amb el nom de "nenazas sin huevos" i va ser aquí on van començar les amenaces i els insults davant de tots els companys, conversa que guarden els agents afectats. Dilluns a la tarda, diuen, un agent va trucar al cap de la policia per demanar explicacions del que estava passant "i sembla que el cap va trucar a qui va crear al grup perquè es va publicar un altre missatge dient que "estas nenazas están llamando al jefe", juntament amb d'altres insults".

Per tot això, els agents afectats van demanar una reunió amb el regidor "va ser llavors quan ens va dir que el problema no havia de sortir de la policia, amb la intenció d'encobrir-los".

A banda de la denúncia que han posat als mossos d'esquadra per les ratllades al cotxe, tot i que reconeixen que serà molt difícil de poder-ho demostrar, també ho han posat en coneixement del sindicat de policies que ha demanat que s'obri un expedient als comandaments que han insultat i amenaçat per escrit "perquè nosaltres també en tenim les proves". Tanmateix demanen que tant el regidor com l'alcalde facin bé la seva feina "i que es prenguin les decisions que s'hagin de prendre", conclouen el seu escrit de denúncia.

Expedient informatiu

L'alcalde de Sant Celoni, Joan Castaño, ha manifestat a BaixMontseny.info que s'obrirà un expedient informatiu per esbrinar que hi ha i no hi ha de cert de tota aquesta qüestió i es prendran les responsabilitats politiques que calguin i amb la fermesa que calgui "com hem fet sempre des de l'equip de govern". Castaño ha assegurat que l'expedient s'obrirà quan el regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Capote, es recuperi d'una intervenció quirúrgica.
Arxivat a