La Colla de Gitanes de Santa Maria de Palautordera ja té el seu CD

L'enregistrament, fet el dia 9 de gener a La Quadra per la cobla Ciutat de Mataró presenta totes les melodies que conformen el Ball de Gitanes de la vila

Redacció
17 de setembre del 2013
El CD del Ball de Gitanes de Santa Maria de Palautordera es va començar a vendre diumenge passat
El CD del Ball de Gitanes de Santa Maria de Palautordera es va començar a vendre diumenge passat | Jordi Purtí
El CD del Ball de Gitanes de Santa Maria de Palautordera es va començar a vendre diumenge passat Foto: Jordi Purtí

La Colla de Gitanes de Santa Maria de Palautordera ha escrit una pàgina més de la seva història amb la presentació que ha tingut lloc aquest diumenge del CD del Ball de Gitanes de Santa Maria de Palautordera amb instrumentació per cobla, “és un moment important per nosaltres”, s’assegura des de l’entitat. L’acte celebrat a la Quadra, sala cultural va tenir la intervenció del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Palau i ballador de la colla, Sergi Zamora, el president de l’entitat, Josep Rovira, el director musical, Joan Gómez i l’alcalde de Palau, Jordi Xena.

En el decurs de l’acte es va destacar l’esforç que està fent l’entitat per recuperar la tradició d’un ball que a Santa Maria de Palautordera que ja ve de lluny amb les seves músiques i balls propis i particulars. També va quedar clar que la colla de Gitanes de Santa Maria de Palautordera és una entitat viva que no només balla a Palau ja que “hem estat convidats al Mercèdansa de la Festa Major de Barcelona”, recorda el president Josep Rovira.

A més de l’acte de presentació, davant de prop d’un centenar de persones també es va inaugurar l’exposició “Caminant i dansant les gitanes” que inclou fotografies antigues i actuals del ball de gitanes al municipi, així com la indumentària que han anat utilitzant els balladors i balladores en diferents èpoques, plaques, records i retalls de premsa, entre d’altres detalls.

L'enregistrament, fet el dia 9 de gener a La Quadra per la cobla Ciutat de Mataró presenta totes les melodies que conformen el Ball de Gitanes de la vila que ja es varen poder sentir per la ballada del diumenge de Carnaval a plaça.