D'Alemanya a la Via Catalana cap a la independència

Una jove alemanya de 18 anys que viu a Arbúcies des de fa un mes no es vol perdre l'històric Onze de Setembre d'enguany

per NacióBaixMontseny, Arbúcies | 12 de setembre de 2013 a les 15:06 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de setembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Cristina, una jove alemanya a la Via Catalana Foto: Fina Colomer

El Baix Montseny també col·labora en el procés d'internacionalització del procés de transició nacional de Catalunya. La Cristina és una jove alemanya de 18 anys que viu a arbúcies des de fa poc més d'un mes, gràcies a una subvenció de la Unió Europea per treballar com a voluntària a l'escola Oreneta d'educació especial i que segueix el sistema Waldorf. Aquesta jove actualment a més de l'alemany també parla l'anglès i el castellà i en aquest mes que fa que viu a Arbúcies ja s'esforça per poder parlar el català i així poder-se integrar millor a l'entorn on viu.


Del moment polític i social que es mou actualment a Catalunya en sap poca cosa, o almenys en sabia pràcticament res fins la jornada històrica de l'Onze de Setembre d'ahir, en la què centenars de milers de catalans van sortir al carrer reclamant la independència de Catalunya. la Cristina no li va fer res penjar-se una estelada, pujar dalt d'un autocar i compartir amb els arbuciencs la Via Catalana cap a la independència al tram 550 a Maçanet de la Selva. la jove alemanya va voler experimentar en primera persona l'experiència que milers de baixmontsenyencs també van viure ahir. Els que l'acompanyaven han explicat a Baixmontseny.info que ho va gaudir molt.

 

Participació