Milers de baixmontsenyencs reclamen la independència amb la Via Catalana

Comportament cívic i eufòric dels més de 4.000 veïns de la comarca mobilitzats amb més d'una cinquantena d'autocars | El Baix Montseny ha estat present majoritàriament a les comarques gironines, però també al maresme i a les terres de l'Ebre

per NacióBaixMontseny, Baix Montseny | 11 de setembre de 2013 a les 20:54 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de setembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Baix Montseny també es mobilitza a favor de la independència Foto: Jordi Purtí

Els més de 4.000 baixmontsenyencs que aquesta tarda han participat de la Via Catalana cap a la independència, majoritàriament a les comarques gironines, ja són a casa amb la sensació d'haver participat una vegada més a una manifestació històrica de l'Onze de Setembre reclamant la independència de Catalunya i convertir-se en un nou estat d'Europa.


Aquests milers de veïns dels disset municipis del Baix Montseny han respòs a la convocatòria de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i emplenat més de cinquanta autocars que els ha trasportat als seus trams assignats ocupant uns quants dels 400 quilòmetres que separen El Pertús de Vinaròs, els dos extrem de la llarguíssima cadena humana a favor de la independència de Catalunya que, segons dades oficials, podsria haver estar formada per 1.600.000 persones. Ha estat sens dubte un nou pols al govern espanyol i un èxit de mobilització sense precedents, tal com ho ha descrit Carme Forcadell, presidenta de la ANC.

Els baixmontsenyens desplaçats a les terres gironines amb autocar, o els que ho han fet al Maresme, a les terres de l'Ebre o altres comarques amb els seus propis vehicles han tingut en tot moment un comportament cívic i eufòric animats per les colles de geganters o seguint les evolucions de la jornada a través del transistor. Com deia una pancarta d'un manifestant "somiem, imaginem, volem decidir".


Més de 700 pedrsopnes i 14 autocars han sortit de Sant Celoni Foto: Jordi Purtí

 

Participació