Marxa de Torxes al Baix Montseny per la llibertat i la independència

Manifestos i reivindicació d'independència per anar fent Via a diversos municipis del Baix Montseny com a preludi d'un Onze de Setembre històric

Redacció
11 de setembre del 2013
marxa torxes a Llinars del Vallès
marxa torxes a Llinars del Vallès | ANC Llinars del Vallès
Lectura del manifest a Arbúcies Foto: DBM

Malgrat la inestibilitat meteorològica, els municipis del Baix Montseny no s'han aturat per celebrar les marxes de torxes per la llibertat i la independència. En aquest sentit, a Arbúcies es va fer una marxa d’atxes cap a la plaça de la Vila, la benvinguda de l'alcalde, i la lectura del manifest unitari que precedí el concert de Cesk Freixas. A Breda es va fer l' enlairada de la senyera al turó de Santa Anna. El temps va respectar a Hostalric la 5a Marxa de Torxes per la Independència amb sortida de la Torre dels Frares i la participació de 150 persones. Els grallers han obert el pas al so de la música de l'Elèctrica Dharma i crits d'independència. Nil Papiol enceta els discursos amb un poema de Miquel Martí i Pol i l'historiador i vicesecretari general de Coordinació Interna d'Esquerra Republicana de Catalunya, Eduard López Domènech, assegura que el passat encara és present i "no oblidem els caiguts el 1714".

Marxa de torxes a Hostalric Foto: DBM

A Llinars del Vallès l'Assemblea Territorial de l'ANC ha estat l'encarregada de portar a terme la marxa de torxes d'aquest municipi que ha acabat amb la lectura d'un manifest a la plaça de la Vila. També hi ha hagut una marxa conjunta entre els municipis de Sant Pere de Vilamajor i Sant Antoni de Vilamajor per anar fent Via.  A Sant Pere de Vilamajor, previ a la marxa, s'ha fet un acte d'Homenatge a Pompeu Fabra, fill adoptiu d'aquest municipi baixmontsenyenc. Després de l'hissada de l'estelada ha començat la marxa a l'Avinguda Sant Nonet i ha acabat al Porxo de Can Sauleda, a Sant Antoni de Vilamajor amb sopar solidari i concert d'havaneres.

marxa torxes a Llinars del Vallès Foto: ANC Llinars del Vallès

El poble ho podem tot. Independència

Copnferència a Sant Esteve de Palautordera Foto: Cupaires Sant Esteve

Independència per canviar-ho tot ha estat el lema que ha utilitzat El Casal Quico Sabaté en els actes que es van traslladar a la Clau per la pluja. Concert amb Saltamarges, acte polític amb els Bastoners Quico Sabaté i despenjada de l'estelada.

A Sant Esteve de Palautordera durant tota la tarda hi ha hagut activitats i una taula rodona amb el títol "El protagonisme del poble en el procés d'independència", concert amb Titot i David Rossell, recital poètic i marxa de torxes fins a Santa Maria de Palautordera on hi ha hagut els parlaments i cantada de Els Segadors, organitzat per Arran Baix Montseny i l'ANC.