Multitudinari cercavila de gegants i La Rucada passada per aigua a la Festa Major de Sant Celoni

Redacció
09 de setembre del 2013
Aspecte de la plaça de la Vila de Sant Celoni en el 50è aniversari dels gegants
Aspecte de la plaça de la Vila de Sant Celoni en el 50è aniversari dels gegants | Jordi Purtí
Aspecte de la plaça de la Vila de Sant Celoni en el 50è aniversari dels gegants Foto: Jordi Purtí

Els gegants de Sant celoni han celebrat el seu 50è aniversari amb una cercavila multitudinària acompanyats d'una vintena de colles geganteres del Principat i una colla de Vilafranca del Conflent, a la catalunya Nord. A més, totes les escoles del municipi i han participat amb els seus gegants i gegantons, ja que la capital del Baix Montseny és l'únic municipi que totes les escoles públiques, inclosa la llar d'infants, i concertades disposen dels seu gegant o geganta particular. Després de recòrrer els carrers més cèntrics del municipi ha acabat a la plaça de la Vila on, atapeïda de públic, ha tingut lloc la ballada final conjunta de totes les colles participants.

El 50è aniversari dels gegants de Sant Celoni també s'ha celebrat amb una exposició de fotografies de les activitats fetes  per la Colla Gegantera de Sant celoni en els darrers anys i l'elaboració d'una escultura dels gegants amb fusta tallada a càrrec d'Àlvaro López, que també va fer una mostra i exhibició amb motoserra.

La Rucada passada per aigua

La Rucada aigualida de la Festa Major 2013 Foto: Jordi Purtí

El fort ruixat caigut ahir a la tarda cap a dos quarts de set de la tarda va obligar suspendre La Rucada, quan només s'havien fet quatre curses. Es tracta d'una de les proves més multitudinàries de la Festa Major que forma part de la competició festiva de Senys i Negres. En el moment de la suspensió cadascuna de les colles havia guanyat dues curses, motiu pel qual l'organització va declarar la competició empatada. aquesta és la primera vegada que s'ha hagut de suspendre la prova.

Correxarrups picant

Arxivat a