Pompeu Fabra fill adoptiu de Sant Pere de Vilamajor

El ple de l'Ajuntament ho aprovarà en la sessió plenària de dimarts abans de la marxa de torxes per homenatjar els actes heroics de Pompeu Fabra en defensa del patrimoni del municipi

Redacció
08 de setembre del 2013
Pompeu Fabra
Pompeu Fabra | Aj. de Sant Pere de Vilamajor
Pompeu Fabra, fill adoptiu de Sant Pere de Vilamajor Foto: Aj. de Sant Pere de Vilamajor P

Dins dels actes de la Diada Nacional, Sant Pere de Vilamajor celebrarà un Ple extraordinari el dia 10 de setembre a les 20h a la sala de Plens de la Rectoria per atorgar la màxima distinció honorífica del municipi a Pompeu Fabra i Poch. Pompeu Fabra és conegut arreu del país com a normalitzador de la llengua catalana i per aquest motiu, Sant Pere de Vilamajor ja li havia atorgat el nom d'una via (l'avinguda de Pompeu Fabra al barri de Can Ram). Però en aquesta ocasió, el Plenari Municipal vol atorgar-li el títol de Fill Adoptiu de Sant Pere de Vilamajor (pòstum) per homenatjar els actes heroics, fins al punt de posar en perill la seva seguretat personal, davant d'un escamot armat el 20 de juliol de 1936 per tal de defensar el patrimoni artístic del municipi. (veure informe).

Tot seguit, es farà una marxa nocturna de torxes des de Sant Pere de Vilamajor fins al Parc de Can Sauleda de Sant Antoni de Vilamajor que acabarà amb una cantada d'havaneres amb rom cremat.
 

L'endemà a les onze del matí, dia 11 de setembre, al peu del campanar es realizaran els actes institucionals de la Diada amb l'ofrena floral a la senyera i el cant dels Segadors. En acabat, els autorcars recolliran als voluntaris que s'hagin inscrit per a participar a la Via Catalana (Fornells de la Selva i la Junquera).