Sorgeix a Sant Celoni la Via Negra cap a la independència

La Colla dels Montnegres apleguen 150 persones en un assaig improvisat de la cadena humana abans de començar la Festa Major més reivindicativa

Redacció
07 de setembre del 2013
Un tram de la Via Negra a Sant Celoni
Un tram de la Via Negra a Sant Celoni | Colla Montnegres
Un tram de la Via Negra a Sant Celoni Foto: Colla Montnegres

El primer dia de la Festa Major de Sant Celoni també ha servit per reivindicar la independència de Catalunya. En diferents moments d'aquesta nit passada hi ha hagut manifestacions esporàdiques de caire sobiranista no previstes en el programa d'activitats festives.

Per una banda, la Colla dels Montnegres van organitzar de manera improvisada una cadena humana que han anomenat La Via Negra. El moment va ser poc abans de començar el pregó de la Festa Major i unes 150 persones van ocupar tota la part del carrer major que va des de la cantonada del carrer Sant Martí fins a la plaça de la Vila. A més dels seguidors d'aquesta colla també s'hi van unir altres persones i integrants de la colla rival dels Montsenys.

El segon acte de caire sobiranista va tenir lloc just quan va acabar el pregó que es fer a la plaça de la Vila. La JNC de Sant Celoni va desplegar en l'edifici de Can Catarineu una pancarta de grans dimensions amb l'eslògan de "Catalonia is not Spain". En un altre edifici de la mateixa plaça van desplegar una estelada, també de grans dimensions.

Per altra banda, bona part dels cap a tres mil participants del Correxarrups, després d'una de les proves fetes a la plaça de l'església de Sant Celoni van cridar a favor de la independència de Catalunya.

Catalonia is not Spain Foto: Jordi Purtí
Arxivat a