Engega la Festa Major de Sant Celoni

Montsenys i Montnegres a punt per viure quatre dies intensos marcats pel 50è aniversari dels gegants del municipi

Redacció
06 de setembre del 2013
Els Gegants de Sant Celoni fan 50 anys
Els Gegants de Sant Celoni fan 50 anys | Jordi Purtí
Els Gegants de Sant Celoni fan 50 anys Foto: Jordi Purtí

Sant Celoni ja està preparat des de fa dies per començar a viure amb intensitat la Festa Major 2013, des d'avui divendres 6 de setembre fins el dilluns dia 9. Seran quatre dies que en bona manera estaran marcats per la competició festiva de Senys i Negres que amb el pas dels anys ja han consolidat un model de festa que funciona a tots nivells. El tret de sortida multitudinari serà a dos quarts d'onze de la nit amb el pregó "Els orígens de tot plegat", que ha preparat la Colla de Geganters de Sant Celoni, commemorant els 50 anys de'n Martí i la Maria del Puig, els gegants del municipi.

Abans hi haurà hagut la tradicional visita al Centre Inbdaleci Losilla i a l?associació Neurològica amics del Montseny, la inauguració de l'exposició "Un recorregut per la Festa Major" a càrrec de Salvador Bordoy, amb traca de inclosa, l'obertura de l'exposició dels cartells Festa Major 2013 i ball Country. Amb tot, el primer plat fort de la festa serà la sortida del Corremonts amb la senyoreta Muntanyetes i el Correxarrups de MontSenys i MontNegres, per tancar amb dos concerts a la zona del Cardelús.

Festa de Gegants
Les colles de MontSenys i Montnegres de fet ja dies que animen la festa engalanant les façanes, balcons, places i carrers amb els colors verd i negre que és fàcil endevinar que Sant Celoni està de festa. Són el principal actiu de la festa pel seu esperit competitiu, però enguany, els gegants de Sant celoni hi tindran un protagonisme molt present en motiu del seu 50è aniversari. No només perquè avui faran el pregó, sino també per l'escultura amb fusta que farà demà Àlvaro López amb motoserra, la cercavila de diumenge amb més de 20 colles que els acompanyaran i perquè, com és costum, seran els encarregats de servir el sopar popular de demà dissabte i l'arrossada de dilluns.

Altres punts d'interès d'aquesta Festa major seran el correxutxes de la quitxalla que enguany  s'empalmarà amb el concert del Club Súper 3, la rucada, l'estirada de corda i la cursa de les ermites.

La festa d'enguany està marcada pels aspectes solidaris que van començar la setmana passada amb la donació de sang, la reecollida d'aliments i gots reutilitzables. per aquest diumenge hi haurà la festa de la diversitat, per compartir les diferents cultures del col·lectius presents al Baix Montseny. Començarà amb una temàtica sobre el magreb àrab, donant a conèixer els difertents vessants: musicals, gastronòmics i culturals a través de tallers, concerts, xerrades, degustacions i audivisuals.

Mirant al cel
Davant la previsió de pluja per aquest cap de setmana, l’organització de la Festa Major de Sant Celoni aconsella que per estar informat de si els actes es mantenen, s’anul·len o es traslladen d’ubicació, caldrà estar atent a les indicacions que es donarà via xarxes socials (facebook , twitter i web de l’Ajuntament i de la Senyoreta Muntanyetes) i dels cartells que es penjaran a Can Ramis i a la plaça de la Biblioteca.
 
En aquest sentit, ja s’avisa que si plou, el sopar popular, l’arrossada i el fi de festa es traslladaran al Pavelló municipal d’esports 11 de setembre mentre que el Correxutxes i el concert del Club Super 3 passaria a l’Ateneu. 
 
Tota la informació a www.santceloni.cat/festamajor
Arxivat a