Documents de l'Ajuntament d'Arbúcies localitzats al costat d'un contenidor d'escombraries

Els centenars de documents són anteriors a l'any 2011 i estaven entremig de propaganda electoral d'ERC i papers d'aquesta formació política

Redacció
04 de setembre del 2013
Part de la documentació oficial llençada al costat d'un contenidor d'escombraries a Arbúcies
Part de la documentació oficial llençada al costat d'un contenidor d'escombraries a Arbúcies | Ajuntament d\'Arbúcies
Documentació oficial llençada al costat d'un contenidor d'escombraries a Arbúcies Foto: Ajuntament d'Arbúcies

L'Ajuntament d'Arbúcies ha comunicat que ha localitzat centenars de documents de l'administració local al costat d'un contenidor d'escombraries del municipi. La troballa va ser dijous passat quan es va rebre l'avís per part d'un veí  que a terra, al costat de l'àrea de recollida de residus de la carretera que porta a la zona esportiva de Can Pons es veien documents amb segell de l'ajuntament. Immediatament es van personar al lloc un regidor i la policia local, es van obrir les bosses d'on s'havia vessat aquests papers i van confirmar els fets, eren còpies i originals de documentació de l'ajuntament.

La mateixa policia local és qui ha fet l'acta d'aixecament dels documents públics i n'ha obert les diligències corresponents. Es dóna el fet que barrejat amb aquestes bosses hi havia pancartes d'Esquerra així com cartells i altres elements que s'utilitzen habitualment en campanyes electorals. En el mateix lloc hi havia, també llençada fora dels contenidors, material d'aquesta formació política.

Tots els documents trobats són anteriors al juny del 2011. Entre els papers n'hi ha que són fotocòpies però també documents originals. Llençats al costat dels contenidors d'escombraries s'han trobat informes mèdics de treballadors municipals, informes interns de la policia local, adjudicació de serveis municipals, convenis, currículums de gent d’Arbúcies, papers amb signatures de veins, instàncies amb nom, cognoms i dni de ciutadans i ciutadanes del poble on demanaven o reclamaven diferents coses, entre altres documents.

Aquest fet dimarts es van posar en coneixement del jutjat de guàrdia de Santa Coloma de Farners i també  s'ha posat els fets en coneixement dels mossos d'esquadra donat que entre els centenars de papers i documents n'hi ha de la comissió de policia de Catalunya, de la Junta Local de Seguretat i d’altres que porten el seu segell i en color vermell la paraula confidencial. "Serà difícil saber el nom i cognom de qui ho ha fet però tot indica la procedència i que ha estat un partit polític que ha fet neteja de papers" afirma l'alcalde. El mateix Garriga critica aquesta actitud irresponsable  i demana que qui ho hagi fet expliqui els seus motius. "Està clar que algú o alguns se'n va endur documents  que haurien d’haver-se quedat a l'ajuntament. Si això ja és reprovable també ho és llençar-los a terra al costat dels contenidors de les escombraries”. 
Arxivat a