Arran i l'ANC fan una jornada popular per la independència a Sant Esteve de Palautordera

La jornada porta per lema “el poble ho podem tot: independència”

Redacció
03 de setembre del 2013
Una marxa de torxes organitzada per Arran a sant Esteve de Palautordera
Una marxa de torxes organitzada per Arran a sant Esteve de Palautordera | Cupaires Sant Esteve
Una marxa de torxes organitzada per Arran a sant Esteve de Palautordera Foto: Cupaires Sant Esteve

El proper 10 de setembre a la tarda, en la vigília de la Diada de l’11 de Setembre, la Plaça de Sant Esteve bullirà per reclamar la plena llibertat dels Països Catalans.
La jornada, organitzada des d’ARRAN del Baix Montseny amb el suport de l’ANC de Palau i Sant Esteve, porta per lema “el poble ho podem tot: independència”, reflectint la voluntat del jovent independentista de contribuir a la unitat i la implicació en el procés de la societat civil dels nostres pobles, ja que entenem que l’activació i l’organització popular són l’única garantia d’aconseguir l’alliberament nacional, esquivant les possibles maniobres "per retardar o descafeïnar el procés per part de la casta política venuda als grans grups econòmics", diuen en una nota de premsa.

Així mateix, des d’ARRAN creuen que el jovent, com un dels sectors colpejat més durament per la crisi capitalista, són la generació que més esperances tém dipositades en el procés de transformació social i política que suposa la independència. Per això insten a tots els joves del Baix Montseny a participar a les mobilitzacions populars de la Diada com puguin ser la Via Catalana o les manifestacions convocades a les diferents capitals, i a fer-hi sentir "una veu crítica, jove i arrelada a les lluites pel nostre futur i els nostres drets socials".

Les activitats programades tindran per fil conductor una fira d’entitats i associacions dels dos pobles i del conjunt del Baix Montseny; comptarà amb animació i activitats infantils a càrrec de Claret Papiol, Txo Titelles i l’AEiG Bernat Perpunter; taula rodona sobre “el protagonisme del poble en el procés d’independència”; actuació musical de Titot i David Rosell (de Brams) i recital poètic. El punt culminant de la jornada serà la IV edició de la Marxa de Torxes per la independència, que els portarà fins a la Plaça Major de Santa Maria de Palautordera, on hi haurà lectura de parlaments i cantada de Segadors amb la Coral Veus del Montseny.

Per la seva banda, a Sant Celoni el Casal Quico Sabaté ha programat un concert amb saltamarges i un acte polític amb la participació del Quico i despenjada de l'estelada, per acabar amb un concert.