Can Fabes tanca avui amb l'esperança de tornar obrir aviat

La família Santamaria - Serra reconeix que han iniciat converses amb inversors externs, que esperen i desitgen que fructifiquin al llarg de les setmanes vinent

Redacció
31 d'agost del 2013
Cuina de Can fabes
Cuina de Can fabes | Jordi Purtí
Cuina de Can fabes Foto: Jordi Purtí

El passat 17 de juliol la família Santamaria - Serra va comunicar que avui, 31 d’agost, estava previst que Can Fabes tanqués les portes. En una carta que han penjat al web del restaurant diuen que abans de tancar-les, volen agrair tothom qui els ha fet costat al llarg de tots aquests anys, "treballant amb nosaltres a la cuina i a la sala, o bé com a clients i amics. A tots vosaltres us devem una etapa meravellosa que avui toca a la seva fi".

 

En la carta expliquen que avui fan una pausa en la trajectòria de Can Fabes, un punt que esperen "que sigui només el final d’un brillant capítol, però no de tota una història". Ho van dir ara fa un mes i mig i hi insisteixen: "la família Santamaria-Serra som conscients que nosaltres sols no podem continuar sent el motor econòmic del que alguns han anomenat “el Rolls Royce” de la cuina espanyola". Per això han iniciat converses amb inversors externs , que esperen i desitgen que fructifiquin al llarg de les setmanes vinents.
 

Asseguren que ara encara és massa aviat per dir quin ha de ser el futur que espera a Can Fabes. "Sempre hem cregut que cal treballar amb la màxima il·lusió, però sense fer-se necessàriament il·lusions. Avui toca apagar els focs, desar plats i copes, cassoles i paelles, tancar les portes". Diuen que no és ambun adéu, sinó amb un arreveure. "O, com ens agradaria dir: fins ara", conclouen la carta que han fet pública avui.

Primer restaurant català tres estrelles Michelin

El Restaurant Can Fabes va obrir a Sant Celoni l'any 1981. Pocs anys després, el 1988 va rebre la primera estrella Michelin, fins l'any 1990 que li van concedir la segona i el 1994 la tercera que va aguantar fins l'any de la mort de Santi Santamaria l'any 2011. La filla de Santi santamaria, Regina Santamaria, va posar-se al capdavant del restaurant per començar una nova etapa després d'un any i mig de transició en què havien de saber on eren i quin camí volien seguir.
 

Els últims raviolis i jarrets de vedella de Can Fabes

Arxivat a