L'Ajuntament de Sant Celoni presenta la Festa Major més solidària

Senys i Negres competiran en vuit proves per guanyar el Corremonts i la Colla Gegantera farà el pregó amb motiu del 50è aniversari dels gegants

Redacció
26 d'agost del 2013
Presentació de la Festa Major de Sant Celoni 2013
Presentació de la Festa Major de Sant Celoni 2013 | Jordi Purtí
Presentació de la Festa Major de Sant Celoni 2013 Foto: Jordi Purtí

L'Ajuntament de Sant Celoni ha presentat aquest matí la programació de la Festa Major que se celebrarà del 6 al 9 de setembre. Les colles dels MontSenys i els Montnegres acapararan bona part del protagonisme com ja ve sent habitual en els darrers anys i que durant aquests dies de Festa Major rivalitzaran i competiran en vuit proves, de les quals algunes són novetat aquest any com les proves solidàries de recollida d'Aliments i la de gots reutilitzables. les altres proves puntuables pel Corremonts com la donació de sang, correxarrups, correxutxes, la rucada, cursa de les ermites, estirada de corda i MontSenys i MontNegres pel món ja formen part de la tradició festiva d'altres edicions.

A banda de les dues colles que han aconseguit consolidar un model de Festa Major, enguany també tindran un protagonisme destacat els gegants de Sant Celoni amb motiu del seu 50è aniversari. Per això, la Colla de Geganters seran els responsables de fer el pregóp el dia 6 de setembre i el diumenge 8 de setembnre faran la cercavila amb més de 20 colles de fora, acompanyades dels gegants de les escoles.

La festa, integrada totalment a les xarxes socials, compta amb la implicació de més de 30 entitats i col·lectius del municipi "que fan possible una festa que combina els actes més tradicionals amb força novetats", com destaca l'alcalde de Sant Celoni, Joan Castaño. Tamanteix, la regidora de Cultura, Júlia de la Encarnación, ha explicat que el pressupost d'enguany manté els 140.000 euros de l'any passat però que s'han dedicat més a activitats. De la Encarnación també resalta resalta l'esperit solidari de la Festa Major d'enguany, com la Festa de la Diversitat de diumnenge al matí.

Pel que fa a concerts hi destaquen el Club Súper 3 amb l'espectacle Superaventura a càrrec de SP3, Havaneres amb el grup Ultramar, Hotel Cochambre i el fi de festa amb l'orquestra Metropol que animarà el ball del Fanalet de dilluns al vespre, abans del veredicte del Corremonts i lliurament de premis.
Arxivat a