El gasoducte ja verdeja al Baix Montseny

Un any després d'haver acabat les obres d'una infraestructura inutilitzada, a la zona malmesa per la ferida de les màquines hi creixen bardisses i males herbes

Redacció
08 d'agost del 2013
Zona afectada en un punt entre Sant Celoni i Campins
Zona afectada en un punt entre Sant Celoni i Campins | Jordi Purtí
Zona afectada en un punt entre Sant Celoni i Campins Foto: Jordi Purtí

La ferida provocada al Baix Montseny per les màquines excavadores de la companyia Enagàs, per la construcció del gasoducte Martorell - Figueres, ja comença a verdejar un any després d'haver acabat les obres d'una infraestructura que, avui per avui, és del tot inutilitzada. Les previsions dels tècnics d'Enagàs, segons que van explicar el maig de 2012 a Sant Antoni de Vilamajor, és que la zona trigui uns tres anys en recuperar-se del tot.

Segons que ha pogut constatar sobre el terreny BaixMontseny.info la ferida s'està "curant" amb el creixement d'una gran quantitat de bardisses, males herbes i el creixement d'algun dels arbres que es van plantar entre l'octubre de l'any passat i el gener d'aquest any "per afavorir el cicle vegetatiu de les plantes", segons els tècnics d'Enagàs. Tanmateix asseguren que la zona quedarà impecable, cosa que sembla difícil quan la major part dels arbres plantats són secs. L'impacte ambiental i la seva reforestació és una de les preocupacions més grans dels veïns de la zona.

La mateixa zona durant les obres del gasoducte
Arxivat a