Tres detinguts per un robatori en una àrea de servei de l'AP7 a Llinars

El conductor del vehicle intenta atropellar un dels mossos d'esquadra per evitar ser detingut. Entre tots tres sumen prop de 30 antecedents policials per delictes comuns.

Redacció
17 de juliol del 2013
Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Granollers han detingut la matinada d’aquest dimecres tres homes per un robatori amb força a l’interior d’una autocaravana estacionada a l’àrea de servei de l’autopista AP-7 a Llinars del Vallès. A més, el conductor del vehicle dels detinguts està imputat per un delicte d’atemptat a agents de l’autoritat ja que en la fugida del lloc dels fets ha intentat atropellar un agent de la policia de la Generalitat.
 
Els fets s’han produït pocs minuts després de les 4 de la matinada d’avui dimecres quan una patrulla de paisà dels Mossos d’Esquadra ha observat com un individu amb una bossa de mà de dona es dirigia cap a un vehicle ocupat per dos homes més. En aquell moment, els agents s’han identificat com a policies, han encès els llums prioritaris del vehicle policial i han demanat al conductor del vehicle que s’aturés. Aquest ha fet una maniobra brusca i durant la fugida ha intentat atropellar un dels agents que ha pogut esquivar el vehicle.
 
Els agents de paisà juntament amb altres patrulles han seguit el vehicle per l’autopista AP-7 i han pogut veure com el copilot llençava per la finestra diversos objectes. Després d’uns quants quilòmetres, els agents han aconseguit aturar el vehicle al voral de l’autopista i detenir els seus ocupants. També s’han pogut recuperar els objectes que havien llençat en la fugida entre els quals hi havia prop de 400 euros en efectiu, targetes de crèdit, una tauleta electrònica i documentació. Les gestions policials han permès relacionar tots aquests objectes, valorats en més de mil euros, amb la denúncia d’uns turistes que viatjaven en autocaravana per l’AP-7 i que minuts abans de l’incident havien denunciat un robatori a l’interior del seu vehicle mentre estava estacionat en una àrea de servei. Les víctimes es trobaven a l’interior del seu vehicle quan han sentit un soroll i han vist com un individu agafava la seva bossa de mà i sortia corrents.
 
El copilot i l’home que viatjava a la part posterior del vehicle, dos homes de nacionalitat bosniana i de 38 i 20 anys respectivament han estat detinguts per un presumpte robatori amb força. Per la seva part, el conductor, un home de 21 anys i nacionalitat romanesa, ha estat detingut per robatori amb força i atemptat a agents de l’autoritat. Entre els tres detinguts sumen prop de 30 antecedents per fets similars. Està previst que tots tres passin a disposició judicial demà dijous al matí. 
 
Consells de seguretat durant el viatge en carretera
 
Els Mossos d’Esquadra recorden que alhora de viatjar per carretera és important tenir en compte una sèrie de consells de seguretat per evitar ser víctimes de fets delictius. En aquest sentit, es recomana estacionar el vehicle en llocs ben il·luminats i on ja hi hagi altres vehicles. També és convenient fer un inventari dels objectes de valor amb els números de sèrie, la marca i el model per facilitar la seva identificació en cas de robatori. Finalment, en cas de ser víctima d’un fet delictiu és important fixar-se en les característiques de les persones, els vehicles i la direcció de fugida i trucar al telèfon 112.