La primera Brigada Jove d’Hostalric comença les seves tasques laborals i de formació

Va ser uns dels projectes aprovats a través dels Pressupostos Participatius 2012. El projecte de recuperació del parc de l’Ateneu s’està executant aquest estiu així com les millores a la zona esportiva

Redacció
15 de juliol del 2013
Brigadfa jove d'Hostalric 2013
Brigadfa jove d'Hostalric 2013 | LSC
Brigadfa jove d'Hostalric 2013 Foto: LSC

El projecte “4T” Joventut, cultura, turisme i treball ”  ofereix, per una banda, una orientació laboral a mida amb un servei de borsa de treball als residents al municipi d’Hostalric (especialment al col·lectiu amb més amb risc d’exclusió social), i d’altra banda, dóna la possibilitat als joves del municipi a tenir accés a una primera feina o a una primera feina relacionada amb els seus estudis. Aquest accés es fa tutoritzat amb l’acompanyament de formació. Els participants realitzen tasques d'ajudants administratius a les oficines municipals, ajudants de peó a la brigada municipal i com auxiliars informadors turístics en el castell d'Hostalric. També han endegat un registre de tots els "Arbres Monumentals" que hi ha en el municipi. 

Des de la Regidoria de Promoció Econòmica i Joventut es vol, mitjançant aquest projecte, sumar el màxim de recursos i esforços per realitzar activitats inclusives i comunitàries per millorar les oportunitats i l’ocupació del col·lectiu de joves. A l’Ateneu s’hi estan fent treballs de recuperació de la pista poliesportiva que ja existia i es col·locaran porteries de futbol i cistelles de bàsquet. En el marc dels pressupostos participatius 2012 ja s’ha construït el porxo que es va aprovar a la zona de serveis del camp de futbol i ara s’estan construint uns vestidors.

Pel que fa als pressupostos participatius 2013, en aquests moments estan en fase de recollida de propostes i suggeriments per part dels veïns i veïnes. Com l’any passat, s’ha previst una partida de 25.000 euros. El mes d’octubre es publicaran les propostes aprovades.