Velauloni, la ciutat amagada del Baix Montseny

La CUP ressucita la idea de traspassar límits territorials i coordinar polítiques estables entre Sant Esteve de Palautordera, Santa Maria de Palautordera i Sant Celoni

Redacció
15 de juliol del 2013
Els Ni-Ni van amenitzar el final de Festa de la Unitat Popular
Els Ni-Ni van amenitzar el final de Festa de la Unitat Popular | Jordi Purtí
Els Ni-Ni van amenitzar el final de Festa de la Unitat Popular Foto: Jordi Purtí

Les CUP del Baix Montseny tornen a posar sobre la taula la idea del Velauloni, la ciutat amagada del Baix Montseny, en el decurs de la Festa de la Unitat Popular que s'ha celebrat aquest cap de setmana passat a Sant Celoni. Velauloni no és res més que una abreviació dels municipis de Sant Esteve de Palautordera, Santa Maria de Palautordera i Sant Celoni. La idea, doregida a principis de l'any 2010 pretén  priotitzar, en aquest context de crisi severa, de construir un espai polític de coordinació estable entre aquestes tres poblacions baixmontsenyenques.

L'objectiu del Velauloni, que engloba gairebé 30.000 habitants, pretén anar més enllà dels límits territorials "els polítics convencionals que els governen s'han erigit en petits napoleons estarrufats i renuncien a traspassar-los", asseguren dirigents baixmontsenyencs de la CUP que també consideren que en aquest contetx de crisi severa "en què ens han abocat els trinxeraires de sempre, cal que es constitueixi un espai polític de coordinació estable entre Palau, Sant Celoni i Sant Esteve per abordarpolítiques públiques des de la perspectiva de l'àmbit geogràfic que delimiten aquests tres municipis".

Durant tot el dissabte 13 de juliol a la plaça de la biblioteca de Sant Celoni va tenir lloc la primera Festa d'Unitat Popular organitzada per les CUP baixmontsenyenques de Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera i Santa Maria de Palautordera amb assemblees, actes polítics i activitats lúdiques diverses. També hi van participar amb paradetes entitats com l'Assemblea Nacional Catalana, PAH del Baix Montseny i Som Energia.