L'escola Soler de Vilardell de Sant Celoni posarà en marxa el projecte Cultura emprenedora

Durant el curs escolar, tots els alumnes d'una aula creen, gestionen i tanquen una cooperativa

Redacció
11 de juliol del 2013
Escola Soler de Vilardell de Sant Celoni
Escola Soler de Vilardell de Sant Celoni | Jordi Purtí
Escola Soler de Vilardell de Sant Celoni Foto: Jordi Purtí

El plenari del Consell Escolar Municipal reunit el 4 de juliol va aprovar per unanimitat dels seus membres la posada en funcionament del projecte Cultura emprenedora a l’escola que es portarà a terme a l'escola Soler de Vilardell i està promogut per la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament amb vocació que es pugui incorporar a totes les escoles del municipi. Per tal d’anar implantant aquest treball a les escoles de Sant Celoni, es preveu començar-lo el curs 2013 – 2014 en una escola.

S’ha escollit a l’escola Soler de Vilardell per començar-ho a implantar ja que aquesta escola és pionera en la metodologia de treball de l’ aprenentatge cooperatiu i el treball de la cultura emprenedora va molt lligat al treball col·laboratiu. La finalitat del projecte és treballar el foment de la cultura emprenedora en el cicle superior de l’educació primària, per desenvolupar els valors, hàbits i capacitats claus vinculades a l’emprenedoria com promoure el treball col·laboratiu, el treball en equip i la ciutadania activa i incrementar la iniciativa, creativitat i innovació.

Durant el curs escolar, tots els alumnes d'una aula creen, gestionen i tanquen una cooperativa. Aquest procés comporta aspecte com la constitució de la cooperativa (denominació, estatuts, capital social a aportar per cadascun dels socis...), elecció del producte, disseny de la imatge corporativa, difusió i comunicació, producció i venda en un mercat local, aportació de part dels beneficis a projectes d'interès social i avaluació de la feina feta.

En un context creatiu i lúdic, l'alumnat desenvolupa capacitats emprenedores mitjançant un aprenentatge transversal, a la vegada que manté contacte amb entitats i empreses del territori, facilitant la integració de l'escola amb l'entorn.
Arxivat a