Gualba alerta els veïns de prendre precaucions per evitar el robatori de bicicletes

L'Ajuntament, a través de la seva pàgina web, recomana seguir un protocol concret per no tenir ensurts

Redacció
10 de juliol del 2013
Els mossos d'esquadra recomanen lligar les bicicletes per evitar la sostracció
Els mossos d'esquadra recomanen lligar les bicicletes per evitar la sostracció | DBM
Els mossos d'esquadra recomanen lligar les bicicletes per evitar la sostracció Foto: DBM

L'Ajuntament de Gualba, a través de la seva pàgina web, suggereix als veïns del municipi a seguir un protocol concret per evitar el robatori de bicicletes, un vehicle molt utilitzat durant l'estiu. En aquest sentit, ha publicat un seguit de consells dels Mossos d'Esquadra en els quals s'indica les precaucions que s'han de tenir quan es deixen les bicicletes a l'aparcament. Així, la policia catalana recomana que s'escullin els espais més freqüentats perquè la bicicleta quedi a la vista de tothom, escollir un lloc on es pugui lligar pel quadre i la roda, utilitzar una tanca segura a ser possible tipus "U" i també recomanen que es lligui dintre del garatge o traster, sense que les claus estiguin en un lloc visible.

Tanmateix, els mossos d'esquadra alerten que quan es compri una bicicleta de segona mà sempre hi ha d'haver una factura o un contracte que s'ha de conservar, a més d'anotar el número de bastidor únic i exclusiu que la identifica i que normalment es troba al quadre de la bicicleta, a la caixa del pedaler. Sio es desitja, també es pot fer algun senyal al quadre de la bicicleta. Aquest número és imprescindible en cas de robatori.

En cas de sostracció de la bicicleta, cal denunciar-ho a la dependència policial més propera i aportar tots els documents que es tinguin d'aquest vehicle ja que, en cas de recuperació aquestes dades serviran per identificar tant la bicicleta com el seu propietari.