Santi Vila explica a Palau el dèficit d'infraestructures que pateix Catalunya

L'alcalde de Santa Maria de Palautordera remarca que el dèfici fiscal entre Catalunya i espanya no permet a la Generalitat fer la rotonda de la C35

Redacció
08 de juliol del 2013
D'esquerra a dreta: Jordi Xena, Santi Vila i Josep Estruch
D'esquerra a dreta: Jordi Xena, Santi Vila i Josep Estruch | Sergi Zamora
D'esquerra a dreta: Jordi Xena, Santi Vila i Josep Estruch Foto: Sergi Zamora

Més d'un centenar de persones van assistir divendres al vespre a l’acte organitzat per l’agrupació local de CDC a Santa Maria de Palautordera a Can Bonamic, on el conseller de Territori i Sostenibilitat i membre de la direcció de Convergència, Santi Vila, va exposar els motius de la situació actual de Catalunya, sota el títol ”Què està passant a Catalunya”.

El conseller va centrar bona part de la seva intervenció en els temes que afecten directament el seu Departament i, en conseqüència el dèficit d'infraestructures que pateix Catalunya. En aquest sentit, va destacar la posada en marxa de l'Ave fins a Girona i Figueras i el desdoblement de l'eix tranversal "però encara hi ha obres i infraestructures pendents". Santi Vila va confirmar la bona relació que manté amb la ministra de Foment Ana Pastor i la necessitat de confeccionar una agenda de treball adequada amb el moment que vivim "per establir les prioritats i posar-nos d'acord en tot allò que és urgent per Catalunya". Va remarcarEntre les prioritats hi ha el corredor del mediterrani, el desdoblament de la NII i les connexions amb el port i l'aeroport.

Respecte de la crisi econòmica i social, el conseller va manifestar que "davant la duríssima recessió econòmica que estem patint i de la seva persistència en el temps, Catalunya es troba enmig d'Europa que adopta una actitud conservadora i Espanya que segueix tenint una actitud inacceptable amb Catalunya". En aquest apartat va recordar que "patim cada any amb l'Estat espanyol un dèficit fiscal de més de 15.000 milions d’euros. És la diferència entre el que Catalunya paga a l’Administració Central i els serveis i inversions que rebem a canvi”.

La rotonda de Palau

La crisi econòmica i el dèficit fiscal entre Catalunya i Espanya de manera indirecta també afecta a Santa Maria de Palautordera, i així ho va destacar l'alcalde Jordi Xena ja que "la manca de pressupost no ens permet fer la rotonda programada a la C35". En qualsevol cas, Xena valora de manera molt positiva la complicitat del conseller.

Pel que fa al dret a decidir i el procés de transició nacional, Santi Vila va assegurar que "Espanya fa tot el possible per desestabilitzar el procés i fer-lo descarrilar" i va afegir que "la realitat és molt dura i intolerant." Vila va manifestar que el govern tindrà una actitud de permanent diàleg i negociació amb el govern de l’Estat amb l’ànim d’arribar a acords, però no a canvi d’abandonar l’opció que el poble català pugui decidir el seu futur.