Aquest cap de setmana Vilamagore Medieval a Sant Pere de Vilamajor

Els dies 6 i 7 de juliol el castell de Vilamajor rebrà el comte Ramon Berenguer i la seva futura esposa Peronella d'Aragó

Redacció
04 de juliol del 2013
Festa Medieval Vilamagore 2012 (cavalls)
Festa Medieval Vilamagore 2012 (cavalls) | Aj. Sant Pere de Vilamajor
Festa Medieval Vilamagore 2012 (cavalls) Foto: Aj. Sant Pere de Vilamajor

La festa medieval del Vilamagore se celebrarà els dies 6 i 7 de juliol de 2013, de 18h a 22h. El Castell de Vilamajor i la vila fortificada de Vilamajor es posaran les seves millors gales per rebre al comte Ramon Berenguer i la seva futura esposa, la reina Peronella d'Aragó. Per celebrar la visita del comte el poble s'omplirà de nobles emissaris, bisbes i clergues, nobles i soldats, comerciants i taverners; i els soldats i genets més experimentats de l'exèrcit comtal faran una desmostració de les seves habilitats.

Cada any, des del 1993, des prés de la Festa Major el poble de Sant Pere de Vilamajor es trasllada cap al s.XI per convertir-se en el poble medieval que albergava el castell d'estiu dels comtes de Barcelona, quan el comte Ramon Berenguer IV i la reina Peronella d'Aragó passaven llargues temporades al castell de Vilamajor.

Recordem que la Festa Medieval Vilamagore va sorgir arrel de la trobada dels pergamins del segle VIII al XII trobats a les golfes de la Rectoria del poble (aquest pergamins estan a l'arxiu Fidel Fita d'Arenys de Mar). La descoberta dels pergamins també va donar lloc a la publicació del llibre Vilamajor escrit per la Mercè Aventí, professora de la Universitat de Barcelona, on s'explica la història del poble i les seves contrades.

Però no va ser fins l'any 1993 que es va celebrar la primera Festa Medieval i representació espectacle de l'obra Presència històrica e feyts de Vila Magore. Aquesta festa ha estat objecte de nombrosos reconeixements com la presentació i exposició de l'espectacle a la Casa Elizalde de Barcelona (l'any 1995), el "Premi Paul Harris" l'any 1996 per ser l'espectacle popular amb més de 300 voluntaris, o el reconeixement l'any 1997 en la Ruta Occitana dels Trobadors.

Veure aquí tots els actes programats