CiU de Riells i Viabrea continua atiant la polèmica amb el POUM

El ple municipal l'ha aprovat amb el suport dels 6 vots de l'equip de govern (ERC i PSC), l'abstenció d'Entesa i els vots en contra de CiU

Redacció
01 de juliol del 2013
A l'esquerra, Josep Maria Bagot, alcalde de Riells i Viabrea i el convergent Josep Manel Tarrida, a la dreta discrepen pel POUM
A l'esquerra, Josep Maria Bagot, alcalde de Riells i Viabrea i el convergent Josep Manel Tarrida, a la dreta discrepen pel POUM | Jordi Purtí
A l'esquerra, Josep Maria Bagot, alcalde de Riells i Viabrea, i el convergent Josep Manel Tarrida, a la dreta discrepen pel POUM Foto: Jordi Purtí

Els vots favorables d'ERC (5) i PSC (1), l'abstenció d'Entesa (2) i els vots en contra de CiU (3) han servit perquè el ple municipal de Riells i Viabrea hagi aprovat el text refós del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que tant soroll ha tingut els darrers anys, inclosa una suspensió de la Comissió Territorial d'Urbanisme de Girona. Ara, el document es troba en fase d'exposició pública per fer-hi les al·legacions que es considerin oportunes.

Una de les qüestions més controvertides d'aquest POUM és el 10% d'aprofitament de les urbanitzacions Ordenació de Riells, Júnior Park, Can Hosta i Fogueres de Montsoriu i, com ers d'esperar va planar en el debat ja que les postures defensades per l'equip de govern i CiU són diferents i allunyades.

En aquest sentit, l'alcalde de Riells i Viabrea, Josep Maria Bagot (ERC) manté que els veïns no hauran d'aportar cap quantitat ja que les pecularietats de cada urbanització són diferents i perquè amb la llei de millores de les urbanitzacions, es paguen les obres amb aquest famós 10% d’aprofitament. Per això, diu Bagot, "no entenc perquè CiU manté un discurs contrari a la realitat i no vota a favor del POUM". Segons l'alcalde de Riells i Viabrea, elk nou POUM s'ha elaborat seguint els criteris marcats per la Comissió Territorial d'Urbanisme de Girona.

Càstig econòmic, segons CiU


Des del grup municipal de CiU, però, la realitat la veuen de manera ben diferent. Per ells, la llei diu que, un cop recepcionada la urbanització, amb totes les millores fetes i pagades pels parcel·listes, i havent pagat també el 10%, l’ajuntament podrà reinvertir els diners d’aquest 10% a la urbanització, fet que amb anterioritat a la llei no es podia fer. Això vol dir que els diners del 10% es podran gastar en fer millores a una urbanització un cop hagi estat totalment recepcionada, el que tampoc garanteix que es gastin en aquella urbanització que els ha pagat.

El cap de llista de CiU, Josep Manel Tarrida, diu que l'equip de govern enganya els veïns perquè sap perfectament, que el 10% s’ha de pagar. "Els propietaris de les parcel·les d’aquestes quatre urbanitzacions no tenen escapatòria tal com s’ha aprovat el document del POUM", afirma Tarrida. El representant de CiU assegura que en el ple l'equip de govern va tenir l’oportunitat de rectificar el document i deixar per mentiders als regidors convergents, "però no estan per la tasca".

Des de la federació nacionalista expliquen que, a partir d'ara, e
l grup municipal convergent treballarà altra vegada al costat dels riellencs per defensa-los de la llosa que representa aquest POUM "ja que als veïns de les quatre urbanitzacions els reportarà, si no ho evitem, un càstig econòmic", sentencia Josep Manel Tarrida.

L'abstenció d'Entesa

Per la seva banda, els regidors d'Entesa, també a l'oposició, van decidir abstenir-se ja que els seus militants estaven dividits en el posicionament de donar suport o votar en contra de la proposta.