A punt per decidir

TV3 i Catalunya Ràdio retransmeten el concert en directe a partir de les 20h, i a quarts de deu un mosaic amb el missatge Freedom for Catalonia 2014 situarà Catalunya en el mapa internacional

ND
29 de juny del 2013
La gran manifestació de l'Onze de Setembre va convocar un milio i mig de catalans per la independència
La gran manifestació de l'Onze de Setembre va convocar un milio i mig de catalans per la independència | Jordi Borràs
La gran manifestació de l'Onze de Setembre va convocar un milio i mig de catalans per la independència Foto: Jordi Borràs

El 6 de juliol de 1985, 100.000 espectadors amb senyeres i espelmes omplien a vessar el Camp Nou per escoltar Lluís Llach. Avui, vint-i-vuit anys després, Llach tornarà a ser un dels principals reclams de Concert per la Llibertat, però de senyeres se n'esperen ben poques, en un concert que té com a eslògan 2014: fem-ho possible. Com ja va passar a la gran manifestació de l'Onze de setembre passat, les estelades i el clams de llibertat acapararan, sinó tota, bona part de la iconografia del Camp Nou.  
 
A partir de les 20h, l'estadi del F.C Barcelona serà un clam per la llibertat, “una oportunitat després de molts segles”, diu l'organització, “de fer sentir més fort que mai la voluntat d'un poble”. Els crits els escoltaran els consellers de la Generalitat que han confirmat la seva assistència, representants de la societat civil i de diversos partits polítics, però sobretot, el món, i Madrid, escoltaran una quarantena de cançons interpretades per una seixantena d'artistes -en total es mobilitzen 450 artistes i tècnics- que simbolitzen l'ampli consens que hi ha a Catalunya respecte al dret a decidir. 
 
El tret de sortida de la jornada reivindicativa es dóna a les 17h amb una fira d'entitats a l'exterior del Camp Nou amb una seixantena de parades que vendran material relacionat amb la independència, així com estands d'entitats i mitjans de comunicació, entre els quals, Nació Digital.