ERC de Vallgorguina no acaba de tancar la crisi interna del partit

En el ple d'aquest divendres han pres possessió dels seus càrrecs dos nous regidors; Carlos Guillén i Víctor Cruz, però José Antonio Urbano ha presentat la dimissió.

Redacció
15 de juny del 2013
Aquest Grup Municipal d'ERC Vallgorguina no va durar ni mitja hora
Aquest Grup Municipal d'ERC Vallgorguina no va durar ni mitja hora | Jordi Purtí
Aquest Grup Municipal d'ERC Vallgorguina no va durar ni mitja hora Foto: Jordi Purtí

La crisi al Grup Municipal d'ERC a Vallgorguina continua. Tot feia pensar que amb la presa de possessió aquest divendres dels regidors Carlos Guillén i Víctor Cruz, en substitució de Francisco José Moreno i Olga Díaz, dimitits el mes de desembre passat, tancaria la ferida oberta des de fa mig any, però la sorpresa va saltar pocs minuts després en el torn de precs i preguntes del ple quan el cap de llista del grup, José Antonio Urbano, va al·legar motius professionals i també ha anunciat que ho deixa i la setmana vinent presentarà la dimissió del seu càrrec de regidor i, en conseqüència, ERC a l'Ajuntament tornarà a estar coixa.

De fet, el rumb d'ERC a Vallgorguina ja es va començar a marcar la nit electoral del 22 de maig de 2011 amb uns resultats molt dolents van deixar l'alcaldia a CiU amb vuit dels onze regidors i tres regidors a ERC. El cap de llista dels republicans, l'exalcalde José Antonio Mena, ja no va arribar a prendre possessió del càrrec. La crisi es va agreujar amb les dues dimissions i la dificultat per trobar els seus substituts ja que Maryam Oriol, Rosa Marchena i Maria Isabel Moreno, els següents a la llista d'ERC van renunciar anticipadament a ser regidores fins que Carlos Guillén i Víctor Cruz ahir 14 de maig van prendre possessió dels seus càrrecs.

En el decurs de la legislatura el Grup Municipal d'ERC ha tingut decisions sorprenents ja que gairebé mai han votat a favor de mocions relatives a l'autodeterminació de Catalunya, l'escola catalana, desnonaments o, ahir mateix, amb la declaració de sobirania que José Antonio Urbano va tornar a abstenir-se.

Des d'ERC a Vallgorguina s'explica que són conscients de la situació i que aquestes dimissions no les veuen com una crisi sinó tot el contrari "anem pel bon camí, sàvia nova, renovem ERC de Vallgorguina", assegura Josep Cruz a BaixMontseny.info que les pròximes setmanes serà el responsable de la secció local d'Esquerra i començarà a reorganitzar el partit en aquest municipi baixmontsenyenc. El primer pas, però, és trobar un substitut a José Antonio Urbano.