Onze entitats de Breda signen un manifest contra la destrucció del patrimoni arquitectònic

Reclamen a l'Ajuntament la redacció d'un nou Pla de Protecció

Redacció
14 de juny del 2013
La Torre Forns ja només queda en el record
La Torre Forns ja només queda en el record | DBM
La Torre Forns, ja només queda en el record Foto: DBM

Onze entitats de Breda han promogut un manifest a través del qual denuncien la destrucció del patrimoni arquitectònic. L'impuls ha vingut quatre mesos després de l'enderroc de la Torre Forns, un edifici modernista que estava situat a la Carretera d'Arbúcies. Les entitats adherides van registrar el manifest dimecres d'aquesta setmana i demanen al consistori que "revisi l’actual Pla de Protecció del 2011 i redacti un nou pla, més complet i coherent, que reuneixi totes les construccions de valor patrimonial i les que encara resten per protegir a Breda, per tal de preservar-les de la degradació i l’enderroc indiscriminat". 

En el mateix manifest es diu que ja fa massa anys que s'està desteruïnt sense miraments l'escàs patrimoni arquitectònic que queda a Breda. "La mutilació o l'enderroc sencer de dertimants edificis emblemàtics, com el Monestir o els antics Forns terrissarires estan malmatent cada vegada més la personalitat del poble"., segons els signants cada vegada es farà més difícil atraure visitants a Breda si no es cuida allò que fa singular el poble.

El manifest és signat per: Associació d'Amics del Castell de Montsoriu, Breda per la Independència, Centre Excursionista Breda, Club Bitlles Terra Roja / Casal Terra Roja, Colla de Geganters i Grallers de Breda, CUP Breda, ERC – Breda, U9 - 7KOU Diables de Breda i Unió de Botiguers i Comerciants de Breda.

Manifest contra la destrucció del patrimoni