Onze entitats de Breda signen un manifest contra la destrucció del patrimoni arquitectònic

Reclamen a l'Ajuntament la redacció d'un nou Pla de Protecció

per NacióBaixMontseny, 14 de juny de 2013 a les 15:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de juny de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Torre Forns, ja només queda en el record Foto: DBM

Onze entitats de Breda han promogut un manifest a través del qual denuncien la destrucció del patrimoni arquitectònic. L'impuls ha vingut quatre mesos després de l'enderroc de la Torre Forns, un edifici modernista que estava situat a la Carretera d'Arbúcies. Les entitats adherides van registrar el manifest dimecres d'aquesta setmana i demanen al consistori que "revisi l’actual Pla de Protecció del 2011 i redacti un nou pla, més complet i coherent, que reuneixi totes les construccions de valor patrimonial i les que encara resten per protegir a Breda, per tal de preservar-les de la degradació i l’enderroc indiscriminat". 


En el mateix manifest es diu que ja fa massa anys que s'està desteruïnt sense miraments l'escàs patrimoni arquitectònic que queda a Breda. "La mutilació o l'enderroc sencer de dertimants edificis emblemàtics, com el Monestir o els antics Forns terrissarires estan malmatent cada vegada més la personalitat del poble"., segons els signants cada vegada es farà més difícil atraure visitants a Breda si no es cuida allò que fa singular el poble.

El manifest és signat per: Associació d'Amics del Castell de Montsoriu, Breda per la Independència, Centre Excursionista Breda, Club Bitlles Terra Roja / Casal Terra Roja, Colla de Geganters i Grallers de Breda, CUP Breda, ERC – Breda, U9 - 7KOU Diables de Breda i Unió de Botiguers i Comerciants de Breda.

Manifest contra la destrucció del patrimoni

 

 

Participació