L'Ajuntament de Sant Celoni perfila el futur destí del bar de l'Ateneu

El dia 2 de juny va acabar el contracte de 25 anys que l'Ajuntament tenia amb la Societat Ateneu

Redacció
13 de juny del 2013
Entrda del bar de l'Ateneu
Entrda del bar de l'Ateneu | DBM
Entrda del bar de l'Ateneu Foto: DBM

L'Ajuntament de Sant Celoni està acabant de perfilar la utilització futura del bar de l'Ateneu després que el passat 2 de juny es va acabar el contracte d'explotació de 25 anys que el consistori tenia amb la Societat Ateneu. En aquest sentit, la regidora de Cultura, Júlia de la Encarnación ha explicat que el primer que s'ha de fer són unes obres de millora de la seguretat, sobretot de la xarxa elèctrica perquè és molt antiga i el sostre que és d'uralita i tot plegat s'ha d'adaptar a la normativa actual. La regidora de sant celoni reconeix que això suposarà una despesa gran i que ara s'està acabant de redactar el projecte que podria estar enllestit després de l'estiu.

Una altra cosa és el destí de l'espai. Júlia de la Encarnación diu que l'equip de govern té clar que el bar forma part de tot el conjunt de l'Ateneu i, per tant, ha de quedar totalment integrat tot i que el seu desig seria que pogués continuar funcionant com a bar i obrir-lo a les entitats i a la ciutadania com un espai polivalent on s'hi puguin portar a terme xerrades i reunions.

Per seguir avançant, l'ajuntament de Sant celoni ha demanat opinió a la Diputació de Barcelona i per això visitaran equipaments similars que ja estan funcionant a capitals de comarca com Manresa i Vic. De tota manera, la regidora de Cultura ha anunciat que en aquest tema no volen fer el camí sols i per això també demanaran opinió a la resta de grups municipals representats a l'Ajuntament i a les entitats del municipi perquè hi facin les seves aportacions.

El cost del que pot arribar a costar aquesta remodelació de l'Ateneu encara ara es desconeix però ja es preveu que sigui una quantitat important i, per aquest motiu, com es tracta d'un tema d'inversions haurà de passar per ple municipal, conclou Júlia de la Encarnación.