Els treballadors municipals de Sant Celoni ja tenen el conveni 2013-2016

S'ha aprovat per unanimitat de tots els grups i estan satisfets que s'hagi pogut arribar a un acord que és refrendat pel 98% del personal

Redacció
11 de juny del 2013
Els treballadors municipals de Sant Celoni han fet diverses accions de protesta contra les retallades
Els treballadors municipals de Sant Celoni han fet diverses accions de protesta contra les retallades | Jordi Purtí
Els treballadors municipals de Sant Celoni han fet diverses accions de protesta contra les retallades Foto: Jordi Purtí

Els treballadors de l'Ajuntament de Sant Celoni ja tenen aprovat el conveni col·lectiu i l'Acord de condicions de treball 2013-2016, després de passar pel ple de dijous passat i tingués el vot unànime de tots els grups municipals representants al consistori celoní (PSC, CiU, CUP i ICV). Les diferents formacions polítiques han valorat de manera positiva  que s'hagi pogut arribar a un acord, el qual està refrendat per un 98% de l'assemblea de treballadors. En aquest sentit, Josep Capote, el regidor resposable de Recursos Humans ha explicat que és important haver aprovat el conveni perquè és la manera de tenir el drets dels treballadors salvaguardats i l'anterior 2005-2008, amb dues pròrrogues els anys 2010 i 2011 ja estava caducat i ara si no s'hagués aprovat podria haver suposat una pèrdua de drets.

Des de CiU es va agraire als treballadors la tasca que fanb pel municipi perquè no sempre "la figura del funcionari es ben vista. Tots fan una feina fantàstica i sap greu que hi hagi gent que ho posi en dubte", assegura Francesc Deulofeu. El portaveu nacionalista també va recordar que en el context econòmic actual les retallades afecten de manera directa als treballadors i la pèrdua de poder adquisitiu és molt important. Per això, va dir que espera que aquest conveni "doni estabilitat, tranquil·litat i seguretat als treballadors".

La regidora d'ICV, Carmen Montes, veu molt positiu el fet que s'ha fet una negociació i que s'ha arribat a un acord "que ha estat aprovat de manera molt majoritària per l'assemblea de treballadors". Per la seva banda, Gerard Masferrer, regidor de la CUP, també està satisfet perquè considera que des de la seva formació han incidit en alguns punts com l'establiment d'un salari mínim i un de màxim sense que hi hagi tanta diferència com ara, l'eliminació de càrrecs nomenats a dit per l'equip de govern, limitar les hores extres i la paga d'assistència lineal, tot i no haver pogut eliminar la paga dels que més cobren.

Des de l'òptica del PSC, al govern municipal, l'alcalde Joan Castaño, assegura que mai els hauria passat pel cap no renovar un conveni col·lectiu que afectés als drets dels treballadors. Reconeix que segurament no és el conveni desitjat per les limitacions actuals però considera que "hem actuat amb responsabilitat i s'ha arribat a aun bon acords i, tant de bo, les boires negres no afectin la columna vertebral de l'Ajuntament: els treballadors".

Els treballadors demanen valentia als polítics

Un grup de treballadors van ser presents a la sala de plens  i abans de començar la sessió van recordar que ja han dit prou a la pèrdua de sou i de drets socials i al fet d'estar sotmesos a un atac continuat  "contra la nostra dignitat per part del govern central i autonòmic. Continuament es menysprea la nostra tasca". Per això, van demanar a tots els regidors i regidores dels diferents grups que fóssin valents a l'hora de votar el conveni col·lectiu del personal laboral i a les Condicions de Treball del personal funcionari.