Comença la reconversió de l'Escola Vilamagore en l'Institut Vilamajor

El curs 2013-2014 s'obrirà una línia menys de P3 a conseqüència de la davallada demogràfica i segurament se n'obrirà una de més de 1r de Batxillerat

Redacció
10 de juny del 2013
L'escola Vilamagore es reconverteix
L'escola Vilamagore es reconverteix | Aj. Sant Pere de Vilamajor
L'escola Vilamagore es reconverteix Foto: Aj. Sant Pere de Vilamajor

El Departament d'Ensenyament va comunicar a l'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor i a l'Escola Vilamagore que el curs vinent no s'obriria el grup de P3 perquè amb les dues línies de l'Escola Torre Roja ja es cobrien les necessitats d'escolarització dels nens del municipi. Amb anterioritat s'havia comunicat que l'edifici de l'escola s'aniria transformant progressivament en l'edifici definitiu de l'Institut Vilamajor, i al llarg del curs actual els alumnes de Batxillerat ja han començat a fer les classes a la primera planta de l'edifici.

Ensenyament va justificar la seva decisió en base a criteris estrictament demogràfics, de disminució de la necessitat de places d'ensenyament infantil i a la vegada d'augment de la necessitat per als cursos d'ESO. Des de l'Ajuntament s'explica que "en ple procés de matriculació s'ha pogut comprovar com les previsions del Departament eren encertades". En aquest sentit, si bé per al proper curs s'han ofertat 25 places menys de P3 per la zona de Sant Antoni, Sant Pere i Cànoves (en total 125 places) el número de preinscripcions ha estat de 106, la qual cosa significa que tot i haver-hi menys oferta de places (25 menys que l'any passat) encara en sobren. Així, qui ha sol·licitat matricular-se a P3 a qualsevol de les tres escoles ho ha aconseguit.

Més demanda que oferta a l'Institut Vilamajor

Respecte a les sol·licituds de preinscripció a l’Institut Vilamajor s’han ofertat inicialment 90 places de primer d’ESO (3 grups de 30 alumnes), però la demanda ha estat molt superior, propera als 120 alumnes. En aquest cas, ja que tots els alumnes que han de fer primer d’ESO que siguin de Sant Antoni i Sant Pere de Vilamajor han de tenir forçosament plaça a l’Institut Vilamajor si ho sol·liciten, serà necessari o bé augmentar la ràtio d’alumnes per aula o bé obrir una quarta línia de primer d’ESO.

La reconversió de l’edifici del Vilamagore en el de l’Institut Vilamajor continua endavant. Pel curs vinent, els alumnes de 4art d’ESO ja faran classe, juntament amb els de Batxillerat, a l’edifici definitiu i també està previst retirar tres mòduls prefabricats. El Departament d’Ensenyament ha elaborat el projecte d’ampliació i modificació de l’edifici actual per reconvertir-lo en Institut i aquest ja ha estat presentat a l’Ajuntament, direcció de l’Institut i també al seu Consell Escolar.