Presentació a Breda del llibre del Vescomtat de Cabrera (1199-1423)

És el treball guanyador de la cinquena Beca de Recerca La Selva, que convoquen el Consell Comarcal i el Cente d’Estudis Selvatans

Redacció
04 de juny del 2013
576_1366712060llibre_vescomptat_cabrera
576_1366712060llibre_vescomptat_cabrera
El proper divendres 7 de juny, a 2/4 de 8 del vespre, es presenta al centre Cultural Els Forns de Breda el llibre: El poder feudal, els seus agents i el territori. El vescomtat de Cabrera (1199-1423) d’Alejandro Martínez Giralt. Presentarà l’acte el Dr Pere Ortí, professor d’Història Medieval de la UdG i autor del pròleg, i també es comptarà amb la participació de l’autor del llibre i el president del Centre d’Estudis Selvatans, Joan Llinàs.

El llibre és el treball guanyador de la cinquena Beca de Recerca La Selva, que convoquen el Consell Comarcal i el Cente d’Estudis Selvatans. La seva publicació és considerada com a un fet molt important pels entesos, ja que constitueix la primera recerca que aplega en un volum l'explicació de què era i com es va formar una de les grans jurisdiccions feudals catalana com va ser, en essència, el Vescomtat de Cabrera. Els seus dominis van abastar més de 50 parròquies de les actuals comarques de la Selva, el Maresme, el Vallès Oriental i Osona. Al llarg de les pàgines del llibre es fa un passeig històric del pas dels vescomtes i els límits de la intervenció personal, els agents dels vescomtes de Cabrera i el modelatge i gestió del territori.

També la Lola Vilà farà una pinzellada del taller que s’està impartint a l’Escola Montseny  “Breda, mil anys, mil històries”, amb els vescomtes de Cabrera com a part important, i que es representarà escènicament el 20 de juliol a la Plaça Lluís Companys de Breda amb el nom de Teatre i Músics a l’Abadia. El tercet de vent del Taller de Músics de Breda que dirigeix Jaume Fugarolas amenitzarà l’acte interpretant peces de l’època medieval i del llibre de l’organista de Breda, Jayme Adrobau.