Arbúcies reparteix 3.500 botifarres

La plaça de la Vila s'omple a vessar en l’acte d’inici de Les Enramades

Redacció
30 de maig del 2013
Aspecte de la plaça de la Vila d'Arbúcies en la botifarrada d'inici d'Enramades
Aspecte de la plaça de la Vila d'Arbúcies en la botifarrada d'inici d'Enramades | Fina Colomer
Aspecte de la plaça de la Vila d'Arbúcies en la botifarrada d'inici d'Enramades Foto: Fina Colomer

El tret de sortida de Les Enramades d’Arbúcies ha tingut lloc avui dijous al vespre amb la botifarrada popular. Al voltant de 3.500 botifarres s'han repartit entre la gent del poble que ha emplenat a vessar la plaça de la Vila. D’aquesta manera han començat les festes més esperades i més seguides per tots els arbuciencs i les arbucienques. Les Enramades van néixer a l’Edat Mitjana, amb motiu de la festivitat del Corpus Christi. Primer, amb un caràcter marcadament religiós, però després incorporant elements profans fins abandonar per complet els aspectes religiosos.

La botifarrada ha mantingut el seu caire popular, tot i que, com l’any passat, s'ha establert un preu d’1 euro per entrepà. Així, l’Ajuntament d’Arbúcies evita els abusos i fomenta la participació ciutadana en la despesa. Per altra banda, s’estableix també una aportació voluntària de tres euros per ajudar a finançar les festes de Les Enramades. Acabada la botifarrada, s'ha fet la passada de la Plaça amb les atxes i l’orquestra, que a continuació han interpretat la sardana, el xotis i el vals que han posat punt i final al primer dia d’Enramades.

El divendres es farà la passada del Castell, que comptarà amb l’actuació de l’Orquestra Montecarlo i amb una cercavila amb els New Serafins i esmorzar popular, a partir de dos quarts de sis de la matinada. El diumenge es farà la passada del Sorrall, el dilluns la de Magnes i el dimarts la de la Carretera. Les festes acabaran el dimecres, 5 de juny, amb el concert a càrrec de l’Orquestra Montgrins a la Plaça de la Vila.