Arbúcies es prepara per viure una nova edició de les Enramades

Aquest diumenge s'espera milers de visitants per admirar les catifes de flors naturals que engalana els carrers i places

Redacció
22 de maig del 2013
Unes de les catifes de l'any 2012 a Arbúcies
Unes de les catifes de l'any 2012 a Arbúcies | Aj. Arbúcies
Unes de les catifes de l'any 2012 a Arbúcies Foto: Aj. Arbúcies

Arbúcies ja es prepara per viure amb tota la intensitat aquest cap de setmana el concurs de catifes de flors naturals que engalana els seus carrers i places amb composicions creades pels veïns i les veïnes del municipi. Com cada any, s'esperen milers de visitants per admirar unes catifes efímeres que un cop construïdes i exposades al públic es destrueixen amb el pas d'una cercavila popular que posa fi a la festa.

Qui s'acosti per Arbúcies trobarà durant tot el dia racons de catifes, concurs d'aparadors, catifes als carrers Camprodon, l'Havana, Major, Pont, sant jaume, Segimon Folgueroles, Sorrall i Vern, mostra de varietats de flors usades en la confecció de catifes a la plaça de la Vila i una fira artesana a la placeta de Can reus i Seguimon Folgueroles.

Es premiarà l'originalitat, el disseny, la varietat de flor del Montseny i la millor catifa amb la col·laboració del GRHA. El veredicte es coneixerà a partir de les 6 de la tarda a la plaça de la Vila d'Arbúcies. Tot seguit hi haurà una cercavila pels carrers on s’han confeccionat les catifes amb Gegants i grallers d’Arbúcies, Breda i Joves Almogàvers d’Olot, New Serafin. Tots els actes tradicionals seran amenitzats per l’Orquestra Montgrins i l'organització és a càrrec de la Comissió de Festes i Regidoria de Turisme i Festes de l’Ajuntament d’Arbúcies.

La confecció de catifes és el preludi de la festa de Les Enramades que tindrà continuïtat el proper dijous dia 30 de maig i que s'allargarà fins el dia 5 de juny amb les enramades a diversos carrers d'Arbúcies.