El Casal Quico Sabaté de Sant Celoni reviurà el darrer viatge del maqui

Es farà els dies 1 i 2 de juny descobrint els principals indrets per on va passar el guerriller antifranquista abans de ser abatut el 5 de gener de 1960

per Redacció , Sant Celoni, 21 de maig de 2013 a les 18:26 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de maig de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Placa commemorativa col·locada en motiu del 50è aniversari de la mort de Quico Sabaté Foto: Jordi Purtí

El Casal Quico Sabaté de Sant Celoni ha organitzat per als dies 1 i 2 de juny seguir la ruta de l'últim viatge que nel conegut maqui va fer des del municipi de Costoja (Vallespir), a la Catalunya Nord fins a Sant Celoni on va ser abatut el dia 5 de gener de 1960 al matí per un sometent i la benemèrita, al carrer santa Tecla, després de baixar del tren en el que viatjava des de Fornells de la Selva.


El viatge està pensat segons el recorregut que probablemrt podria haver seguit Quico Sabaté amb els seus quatre companys; Francesc Conesa, Anton Miracle, Roger Madrigal i Martín Ruíz a finals de l'any 1959 i començaments del 1960. Aquesta trobada vivencial  que descobreix els principals indrets d'aquest darrer viatge, pretén ser un homenatge a la seva figura i a totes aquelles persones que van defensar la justícia, la igualtat, la llibertat perquè entenien que són valors que es troben al graó més alt de la vida social.

Aquest darrer viatge que començarà a Costoja, seguirà cap a l'Hostal de la Muga, coll de la santa Creu, refugi de la Bassegida i Lliurona com a final d'etapa del primer dia. El 2 de juny, s'anirà cap al Puigbalí fins al Casalot de Falgars i el Mas Clarà, on va tenir lloc el tiroteig amb la Benemèrita i on encara s'hi poden veure a la paret del Mas els forats de les bales de la Guàrdia Civil.


El viatge s'acabarà a Sant Celoni on es visitarà la placa commemorativa que hi ha al carrer Santa Tecla i la seva tomba al cementiri municipal on és enterrat Quico Sabaté.

Abel Rocha, sometent que va abatre Quico Sabaté a Sant Celoni Foto: Jordi Purtí

 

Participació