Nova aturada a l'ensenyament públic

Sindicats de mestres i estudiants convoquen per aquest dijous vaga a tots els nivells educatius

ElRipollès.info
09 de maig del 2013
Els principals sindicats de professors i estudiants han convocat per aquest dijous 9 de maig una nova vaga a l'ensenyament públic. Una aturada per protestar tant contra la Llei Wert i les retallades del Departament d'Ensenyament que afectarà tots els nivells educatius –des de les escoles bressol a les universitats- i també les escoles concertades. A més, les organitzacions de pares hi donen suport i han fet una crida a les famílies a no dur els fills a les escoles.

El Departament d'Empresa i Ocupació ha decretat els serveis mínims que suposen a tots els centres un mínim d'un membre de l'equip directiu i un auxiliar administratiu. A més, a les llars d'infants hi hauran d'anar a treballar un terç de la plantilla i un 25% dels mestres d'educació infantil i primària. En el cas del servei de menjador els serveis mínims són del 33%.

Caldrà veure quina és la incidència de la mobilització al Ripollès ja que les darreres vagues han tingut un seguiment escàs. Això sí, en la majoria de casos els estudiants de l'IES Abat Oliba de Ripoll han realitzat manifestacions al carrer.

Comunicat dels sindicats convocats de la vaga del 9 de maig (pdf)