El TC suspèn la sobirania catalana

Accepta la petició de l'advocacia de l'Estat i deixa sense efecte temporal el text aprovat pel Parlament fins que es dicti sentència

ND
08 de maig del 2013
Tribunal Constitucional
Tribunal Constitucional | ACN
Tribunal Constitucional Foto: ACN

La profecia s'ha complert. El Tribunal Constitucional ha fet cas a l'advocat de l'Estat i ha acceptat la suspensió de la Declaració de Sobirania que el ple del Parlament va aprovar el mes de gener passat. Així ho han dictaminat aquest migdia els dotze magistrats en dictar una interlocutòria que és un primer cop a la primera carta de navegació del procés sobiranista, en base el recurs ordenat pel govern espanyol ara fa unes setmanes.

El Constitucional intepreta que el text de la Declaració "té efectes polítics i jurídics" com ho demostraria el Decret del Govern que va crear el Consell Assessor per a la Transició Nacional que contemplava la resolució del Parlament. Així mateix, el TC apunta que la direcció i l'orientació del Govern ve marcada per el full de ruta d'aquesta Declaració que ja preveu definir-la com a "nul·la" i inconstitucional en el benentès que l'única sobirania que contempla la Constitució Espanyola és l'espanyola.