Aturat un desnonament a Hostalric previst per dimecres

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca d’Arbúcies i la Selva Interior ho ha naconseguit amb la col·laboració del regidor d’ICV i l’alcalde de CiU del municipi

Redacció
06 de maig del 2013
Àgora Vilamajor fasrà propostes per aturar desnonaments
Àgora Vilamajor fasrà propostes per aturar desnonaments | DBM
La PAH d'Arbúcies amb la col·laboració de l?Ajuntament d'Hostaltic aturen un desnonament Foto: DBM

El proper divendres 10 de maig estava previst el desnonament del veí d’Hostalric JMNB. Un cop es va saber la data de desnonament la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) va iniciar les accions davant dels jutjats de Santa Coloma de Farners, demanant la nul·litat de les actuacions d’acord amb la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea i es va posar en contacte amb el regidor d’ICV d'Hostalric, Francisco Martínez, amb el regidor de Benestar Social d’Hostalric, Enric Nualart i amb l’alcalde de la Vila, el  Josep Antoni Frias de CiU.
 
L’acció per una part de la Plataforma i per l’altra de l’ajuntament ha aconseguit aturar el desnonament i que La Caixa estigui negociant amb l’afectat un lloguer social. La Plataforma es felicita per aquest fet i reconeix i agraeix la implicació i col·laboració dels pol´tics hostalriquencs. En un escrit que ha dirigit a l'alcalde i al regido la Plataforma manifesta el seu agraïment i constata “que la política i els polítics quan saben estar al costat dels ciutadans són un element imprescindible per la justícia i el benestar de la població”
 
Per la PAH aquesta és una primera victòria però encara queden molts temes pendents. La negociació del lloguer que ha de permetre que la família afectada pugui continuar gaudint d’un sostre digne i la condonació del deute pendent per tal de donar-li a les persones una segona oportunitat. En el seu escrit la PAH  d’Arbúcies manifesta que vol tornar a trobar a l'ajuntament al seu costat en aquestes batalles.
 
La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca d’Arbúcies ha anat acollint a afectats a més d’Arbúcies, d’Hostalric, Sant Hilari, Riells i Massanes i fa una crida a tots els alcaldes d’aquests municipis a seguir l’exemple d’Hostalric.