Breda ja viu l'Hora del Pati

Avui The Pinker Tones + Dj FreakMan PD, David Carabén de Mishima, Joan Dausà i Isaac Ullman

Redacció
04 de maig del 2013
Concert de Pere Vigatà aquest divendres a La Bassa
Concert de Pere Vigatà aquest divendres a La Bassa | Hora del Pati
Concert de Pere Vigatà recordadant cançons de Jaque Al rey aquest divendres a La Bassa Foto: Hora del Pati

El teló de la III Hora del Pat i de Breda ja és alçat. Aquest divendres la música ha començat a sonar a La Bassa plena a petar amb Jaque Al Rey amb Pere Vigatà recordant cançons de fa uns anys i el Dj Llop.  El concert de Pere Vigatà ha estat molt especial perquè ha suposat el retorn als escenaris de les cançons de Jaque Al Rey vint anys després de la seva dissolució d'aquest grup format a Breda els anys 80.

I del record i la nostàlgia per avui dissabte el programa de concerts seguirà, primer a La Bassa amb The Pinker Tones
que portaran a l’escenari del Pati de les Acàcies el seu darrer treball, Rolf&Flor . Un repertori de cançons que acompanyen el llibre infantil homònim que acaben de publicar ells mateixos, i que deriva en un espectacle màgic, rodó i familiar.

El dia s'arrodonirà als Forns amb David Carabén de Mishima que oferirrà un repertori inèdit i exclusiu, per gaudir-lo en la intimitat de la seva veu i la seva  guitarra acústica. Interpretarà algunes de les cançons del seu conegut repertori amb Mishima, sempre amb un aire diferent, i també d’altres composicions d’autors que tracten de temes que no són l’amor. La III Hora del Pati es clourà amb Joan Dausà que repassarà en solitari les cançons del seu primer disc, Jo mai mai . Serà una oportunitat gairebé única de veure’l sense banda, defensant els temes en solitari.

Música, entorn i patrimoni
Des de ja fa un parell d’anys Breda es converteix, per un cap de setmana, en la capital de la música feta a casa nostra. Petit festival de música de Breda. Havent acollit artistes com Sanjosex, Joan Colomo, La Iaia, Inspira, Maria Coma, Bremen o La Orchestra Fireluche, entre d’altres, la cita representa ja un punt de trobada entre tots els que volen gaudir d’una proposta de qualitat en un entorn privilegiat.
 
Però L’Hora del Pati no és només música. També és territori, entorn i patrimoni. Per això l’emplaçament dels concerts és un altre dels punts forts del festival. L’escenari principal és a Els Forns. Uns antics forns de ceràmica que van ser restaurats dins d'un espai que s'ha convertit en centre cultural de Breda. Un espai amb capacitat per poc més de 100 persones. Un escenari per privilegiats. La resta d’emplaçament són també racons mítics de Breda, com per exemple el més que centenari Pati de les Acàcies.