De Sant Esteve a Sant Celoni per reivindicar els drets socials

Diverses entitats del Baix Montseny s'han manifestat aquest migdia contra l'atur i la precarietat

Redacció
01 de maig del 2013
Els manifestants entrant a la plaça de la Vila de Sant Celoni
Els manifestants entrant a la plaça de la Vila de Sant Celoni | DBM
Els manifestants entrant a la plaça de la Vila de Sant Celoni Foto: DBM

Amb el lema Volem una feina digna!, aquest migdia prop de 120 persones de diferents moviments socials del Baix Montseny s'han manifestat des de Sant Esteve de Palautordera fins a Sant Celoni reivindicant els drets socials i denunciar els principals problemes que afecten la societat, com la manca de treball. La marxa ha transcorregut des de la plaça Major de Sant Esteve de Palautordera, passant pel centre de Santa Maria de Palautordera i acabar a la plaça de la Vila de Sant Celoni.

Els convocants de la marxa a Sant celoni han llegit diversos manifestos incidint en el tema dels desnonaments i l'atur. En aquest sentit, han recordat que al Baix Montseny hi ha 6.698 persones inscrites a l'atur i han criticat  les polítiques "investides del dogma liberal i promovent reformes estructurals i de treball que no han fet sinó accelerar la destrucció d’ocupació i la pèrdua de drets socials i laborals". Tanmateix són crítics amb la manera de fer del govern de l'Estat i de la Generalitat de Catalunya "pas a pas, lentament, ens van robant drets i diners, i entreguen el botí a la banca o amaguen els tresors acumulats en paradisos fiscals", han etzibat.

La manifestació d'avui la consideren com una defensa dels drets socials i laborals "davant aquest atac fanàtic i depredador de la fase més salvatge del capitalisme". Diuen que és una manera de lluitar per aturar les retallades i també organitzar-se per per recuperar les conquestes socials que tant d'esforç, sang i patiment van costar a les generacions anteriors. Per això reivindiquen un treball amb un sou i unes condicions laborals dignes.

Els convocants d'aquesta 1a Marxa pels drets socials al Baix Montseny -
La Clau, CUP, Arran, CUPA, Casal Quico Sabaté, Ateneu l'Arboç, La Fetillera i la PAH del Baix Montseny - conclouen que ara més que mai no s'ha de defallir, cal perseverar i continuar lluitant per tal de teixir complicitats per defensar els interessos de la majoria "que són els de la majoria". Les entitats convocats tenen el convenciment que quest és l’únic camí que els farà recuperar l’espai perdut.