Premien una escola de Santa Maria de Palautordera per fomentar el conreu ecològic

Uns 100 centres educatius participen al primer Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica

per NacióGranollers.cat, 29 d'abril de 2013 a les 00:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 d'abril de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El conseller Josep Maria Pelegrí durant el lliurament del primer premi. Foto: DAMM

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha presidit aquest dissabte el lliurament del primer Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica. En aquesta primera edició s'han presentat al guardó un total de 105 escoles, instituts i escoles bressol. L'escola Matagalls, de Santa Maria de Palautordera, ha estat la guanyadora amb el projecte La terra ens nodreix: som el que experimentem, plantem i mengem. L'escola Països Catalans, de Lleida, ha obtingut la segona posició, mentre que l'escola l'Era de Dalt, de Tona, ha obtingut el tercer lloc.


El premi està organitzat per la Generalitat i l'Associació Vida Sana i durant l'entrega dels guardons s'ha posat de manifest que l'hort i la producció d'aliments sans està esdevenint un dels eixos centrals de treball per a un nombre creixent de centres educatius de Catalunya.

Els productes de l'hort, al menjador escolar

El projecte guanyador de l'escola Matagalls inclou la compra i producció pròpia de llavors ecològiques, el treball del compost, el conreu segons les tècniques ecològiques, la cura del material i l'aprofitament curricular a partir de l'estudi de la terra, plantes i fruits. Els productes de l'hort s'incorporen al menjador escolar.

Durant l'acte de lliurament, el conseller Pelegrí ha volgut destacar que aquest premi és pioner a Catalunya i també a tot l'Estat. El conseller ha expressat la voluntat de la Generalitat de donar suport a les iniciatives orientades a promoure hàbits saludables i sostenibles en l'alimentació. "No oblidem que els nens d'avui són els consumidors de demà, els que decidiran quina alimentació volen i quins aliments trien", ha dit el conseller. Per aquest motiu, Pelegrí ha afirmat que és molt important que el treball de la pagesia i dels empresaris del sector agroalimentari es pugui apropar a les noves generacions que s'estan formant.

 

Participació