Àgora Vilamajor proposarà al ple de Sant Antoni mesures per evitar desnonaments

La dació en pagament i l'ajuda a famílies necessitades entre les propostes més destacades

Redacció
25 d'abril del 2013
Àgora Vilamajor fasrà propostes per aturar desnonaments
Àgora Vilamajor fasrà propostes per aturar desnonaments | DBM
Àgora Vilamajor fasrà propostes per aturar desnonaments Foto: DBM

L'Entitat Àgora Vilamajor té previst de proposar en el proper ple municipal un seguit de mesures que serveixin per aturar la lacra de desnonaments que consideren que també afecten a famílies del municipi i d'aquesta manera evitar que perdin els seus habitatges i hagin de carregar de per vida amb un deute que no podran pagar mai.

En aquest sentit hasn obert un document on la pròpia ciutadania pot incloure les propostes i observacions que creguin oportunes i que siguin viables d'aplicar per aturar els desnonaments. Així, es proposarà a l'alcaldessa que negociï amb l'entitat bancària la dació en pagament acompanyat d'un o dos membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), sempre que l'afectat demani la seva intermediació. 

Una altra proposta és que es donin ajudes a les famílies en risc d'exclusió social per comprar productes de primera necessitat al poble en forma d'uns xecs o paper moneda que només es pot consumir als comerços del municipi. Els establiments que s'afegeixin a l'iniciativa cobraran per aquests productes de primera necessitat un valor inferior al preu normal a canvi es se'ls donarà una enganxina a l'establiment a més d'altres vies de difusió com promoció a la revista municipal per la seva col.laboració en el projecte. L'objectiu és que a més d'ajudar a les famílies en situació de risc es promocioni el comerç local i que els diners municipals destinats a aquestes families retornin a l'economia local.

Tanmateix, es pretén que l'Ajuntament consideri atribució de l'arquitecte municipal fer la cèdul·la d'habitabilitat per a les persones que hagin de sol·licitar la dació en pagament. Consideren que d'aquesta manera es podria resoldre el problema sense haver de recórrer a la bona voluntat d'arquitectes particulars.

La dació en pagament, és un altre punt del seu cavall de batalla ja que gran part dels pisos desallotjats queden buits perquè el preu de l'oferta no és real respecte al que pot oferir la demanda. Amb aquesta solució l'inquilí podria seguir tenint sostre i el banc pot incloure el pis als seus balanços. El banc hauria d'assumir la pèrdua de valor del pis, ja que al seu parer l'acabarà assumint tard o d'hora), però l'inquilí també està assumint perdre tota la inversió que havia fet fins al dia en que ja no va poder pagar.