El 82è aniversari de la proclamació de la República Catalana present al Baix Montseny

Diumenge a Santa Maria de Palautordera, Sant Esteve de Palautordera i Arbúcies s'han organitzat diverses activitats commemoratives

Redacció
12 d'abril del 2013
Un acte de l'ANC de Palau i Sant Esteve
Un acte de l'ANC de Palau i Sant Esteve | Xavier Morales
Un acte de l'ANC de Palau i Sant Esteve Foto: Xavier Morales

L'AT de l' Assemblea Nacional Catalana de Santa Maria i Sant Esteve de Palautordera aquest diumenge 14 d'abril hissarà una estalada a la rotonda d'entrada a Sant Esteve de Palautordera. L'acte, al qual hi assistirà Jaume Marfany, membre del Secretariat Nacional de l'ANC, també servirà per commemorar el 82è aniversari de la proclamació de la República Catalana pel President de la Generalitat de Catalunya, Francesc Macià.

Aquest, però, no serà l'únic acte commemoratiu i reivindicatiu que se celebrarà al Baix Montseny, ja que a Arbúcies els integrants de l'Assemblea Nacional Catalana també ha previst un acte simbòlic i reivindicatiu per recordar la proclamació de la República Catalana. En aquest sentit, es reuniran a les 11 del matí sota l'arbre de la Llibertatopn es llegirà un manifest i es podrà escoltar el discurs de Francesc Macià. També es farà una ofrena floral per part de l'ANC, partits i entitats i es cantarà Els Segadors.

Els impulsors de l'acte expliquen que són realistesi conscients que la República Catalana no podrà arreglar tots els problemes "però ens trauran molts problemes de sobre com els derivats de la monarquia i els de la dependència". També diuen que amb la República serem "un poble lliure, solidari i respectuós, democràtic i social". Recorden, tanmateix que fa 82 anys Francesc Macià la va proclamar i només li van acceptar dos dies "però al 1931 a Europa creixien els feixismes". Conclouen que ara es pot aconseguir i consolidar perquè al món té una Declaració dels Drets Humans.