Hostalric aprova el reglament del mercat de venda no sedentària

L'Ajuntament l'aplicarà al mercat setmanal dels dimarts que es desenvolupa als espais municipals situats entre l’avinguda Fortalesa i els carrers Núria i Turó de l’Home

Redacció
02 d'abril del 2013
Aprovat per unanimitat un nou reglamernt del Mercat setmanal d'Hostalric
Aprovat per unanimitat un nou reglamernt del Mercat setmanal d'Hostalric | Jordi Purtí
Aprovat per unanimitat un nou reglamernt del Mercat setmanal d'Hostalric Foto: Jordi Purtí

L'Ajuntament d'Hostalric ha aprovat el nou reglament del mercat municipal de venda no sedentària que es desenvolupa dintre del poble en els terrenys de titularitat pública situats entre l’avinguda Fortalesa i els carrers Núria i Turó de l’Home.

L'activitat de venda es duu a terme entre les 8 del matí i les 2 de la tarda dels dimarts amb una periodicitat setmanal. El reglament recull que l'alcaldia o l'òrgan competent pot autoritzar tant l'ampliació de dies com de l’horari si per raons turístiques, flux de públic o de persones o dies assenyalats es considera convenient. En aquest sentit s’aprovarà un calendari que reguli l’horari i els festius de cada any.

Amb el reglament aprovat s'aplicaran uns criteris d'autorització, pel que fa al contingut del mateix i número de parades, com ara que es poden establir percentatges de parades destinades a la comercialització de diferents productes, amb la finalitat d’assegurar una oferta comercial variada i racional. També es tindran en compte aspectes de política social i mediambientals.

Les autoritzacions per exercir la venda no sedentària tindran una durada mínima de 15 anys. L’Ajuntament d'Hostalric podrà revocar l'autorització en supòsits com tres faltes greus o una molt greu o per no ocupar el lloc de venda autoritzada, sense justificació, durant quatre dies seguits, entre d’altres.

Per la seva banda, l'Ajuntament es compromet a prendre les mesures necessàries per millorar la seguretat al mercat i el seu entorn, facilitar el mitjans i recipients idonis per la neteja del mercat i la recollida selectiva de residus o adoptar les mesures necessàries amb la finalitat de preservar el medi ambient. El reglament del mercat municipal de venda no sedentària ha estat aprovat amb la unanimitat del ple de l’Ajuntament.