Cesk Freixas actua a La Clau de Sant Celoni

NacióGranollers.cat
30 de març del 2013
Cesk Freixas.
Cesk Freixas. | Adrià Costa


La Clau de Sant Celoni no tanca per Setmana Santa i, a més, aprofita per presentar, aquest dissabte dia 30 de març, un concert ben especial amb una figura com la del cantautor Cesk Freixas.

Freixas presenta a Sant Celoni el seu darrer disc, Tocats pel foc, que parteix d'un diàleg que reprodueix Manuel de Pedrolo en el llibre homònim. Publicada per primera vegada l'any 1976, disset anys després de ser escrita, Tocats pel foc és una de les obres més humanes, sinceres i ideològiques de l'autor. És per aquest motiu que el cantautor Cesk Freixas ha decidit recuperar-la i convertir-la en el títol del seu quart disc: per la vigència d'aquelles paraules, i per la memòria d'un dels escriptors més importants que hi ha hagut al nostre país.

Trajectòria amb més de 900 actuacions
Cesk Freixas (Sant Pere de Riudebitlles, 1984) va iniciar la seva activitat com a cantautor el 2004. Des d'aleshores, i fins a dia d'avui, ha editat quatre treballs discogràfics i ha dut a terme més de 900 actuacions. Recentment, el març de 2013, ha rebut el reconeixement del públic, guanyant 3 Premis Enderrock per votació popular al millor artista, millor disc i millor directe de cançó d'autor.

Aquest nou disc compta amb els arranjaments i la producció musical de Víctor Nin, guitarrista al costat d'en Cesk Freixas des de l'any 2006. D'aquesta manera, Tocats pel foc es converteix en la proposta més càlida i orgànica de la carrera del cantautor penedesenc. Agafant com a referència alguns dels responsables actuals de la música d'autor anglosaxona (Ben Harper, Ani DiFranco, Wallis Bird o Bon Iver), s'acosta a terrenys que es mouen entre el pop i el rock acústic, per explicar-nos, de manera crua, senzilla i directa, les històries que ens remeten a la bona companyia.

Cesk Freixas a la Clau, dissabte 30 de març a les 22:30h. Aforament limitat. 4 euros socis i 6 euros no socis.