Pla per desenvolupar una estratègia de turisme sostenible al Montseny

Els agents públics i privats aposten per un diàleg i una coordinació real per dotar de major eficàcia les decisions que es prenguin en el marc de la CETS

Redacció
25 de març del 2013
Reunió de treballs dels agents implicats en la CETS del Montseny
Reunió de treballs dels agents implicats en la CETS del Montseny | REPTE
Reunió de treballs dels agents implicats en la CETS del Montseny Foto: REPTE

Administracions amb competències turístiques i de conservació del territori,
representants d’empreses del sector i agents del territori han portat a terme una nova reunió per concretar les actuacions a desenvolupar aquest 2013 en el marc de Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) al Montseny. La reunió ha servit per formalitzar compromisos i concretar un pla de treball que assegura el desenvolupament d'una estratègia de turisme sostenible . Així, amb la assistència de totes les entitats i persones convocades, el territori es beneficiarà d’un diàleg i una coordinació real entre sector públic i privat, fet que dotarà de major eficàcia les decisions en matèria de turisme sostenible que es duguin a terme al Montseny.

La seva execució s’ha dut a terme amb un ritme que s’ha anat adequant a la pròpia dinàmica dels organismes i entitats que l’han de dur a terme. La desaparició o remodelació d’entitats, els canvis de responsables o les reduccions pressupostàries, així com la redifinició o concreció d’algunes de les accions previstes han marcat el calendari de treball en aquest any i mig de vida del projecte.

La CETS és una distinció que atorga la Federació Europarc a aquells territoris que, entorn un espai protegit, treballen vers un model turístic on la qualitat de vida de la població local, l’impuls del turisme a la zona i la conservació del territori en són els eixos vertebradors. Actualment, 107 espais protegits de tot Europa gaudeixen d’aquesta acreditació. A Catalunya són quatre el parcs naturals acreditats: Zona Volcànica de la Garrotxa, Delta de l’Ebre, Sant Llorenç del Munt i l’Obac i Montseny.

La participació dels agents a la reunió de treball, així com les resolucions aprovades per ajuntaments i entitats de promoció turística fa creure que al Montseny s'està constituïnt com a laboratori de bones pràctiques en matèria de turisme sostenible tant pel que fa als seus continguts com respecte l’optimització del treball de les diferents entitats.